joi, 28 martie, 2024

Vasluienii pot accesa Programul “Casa Verde 2016”

Distribuie:

Publicat:

 Incepand cu 10 octombrie, Administratia Fondului pentru Mediu, lanseaza o noua sesiune a programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energia regenerabila, inclusiv incoluirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Programul intitulat “Casa Verde” invita toate persoanele fizice sa isi depuna incepand cu 10 octombrie si pana pe 24 octombrie, dosarele de finantare nerambursabila la Agentia pentru Protectia Mesiului Vaslui. Suma alocata judetului Vaslui este de 1.179.324 de lei si imediat ce ea se epuizeaza, nu se mai primesc cereri. Criteriile de finantare se fac in astfel: – pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate – pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate – pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer. Este considerat eligibil solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: – este persoana fizica si are domiciliul pe teritoriul Romaniei – este proprietar/coproprietar al imobilului-teren si al imobilului-construc – tie pe care se implementeaza sistemul de incalzire pentru care se solicita finantare (imobilele nu trebuie sa faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica) – nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugetul/bugetele local/locale, conform legislatiei nationale in vigoare – in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului nu a fost condamnat pentru infractiuni impotriva mediului, prin hotarare judecatoreasca definitiva – nu a mai primit finantare in cadrul aceluiasi program pentru acelasi imobil in sesiunile derulate anterior. Pentru informatii si neclaritati, vasluieni sunt asteptati la

Agentia Pentru Protectia Mediului Vaslui, sau pot suna la telefon/fax 0335/401.723, 0235/361.842, e-mail: office@apmvs.anpm.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img