News Flash:

Vasluienii refuza rechizitele gratuite

7 Octombrie 2013
2093 Vizualizari | 0 Comentarii
rechizite
Desi abia au cu ce sa isi trimita copii la scoala, zeci de parinti refuza sa depuna dosarul pentru a primi rechizite gratuite de la an la an, scolile primesc tot mai putine solicitari de la familiile care doresc sa primeasca rechizite gratuite, desi beneficiarii ar fi destui

Rechizitele gratuite nu mai sunt vazute drept un ajutor pentru familiile cu dificultati financiare. Desi se declara nevoiasi, unii parinti nici nu s-au obosit sa se interezeze de rechizitele pe care elevii ar putea sa le primeasca gratuit. "Am stat de vorba cu parintii, i-am informat ce au de facut, ca e pacat sa rateze sansa de a lua rechizite gratuite, in conditiile in care prin iarna se plang ca nu au pe ce scrie copii. Raspunsul lor a fost dezarmant — au spus ca nu au timp sa faca dosare si oricum rechizitele nu sunt de o calitate deosebita", a spus Petru Asmarandei, directorul Scolii "Dimitrie Cantemir" din Vaslui.

Rechizite pentru toti

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) sustine ca rechizitele disponibile acopera toate solicitarile scolilor. "Pentru judetul Vaslui a fost alocata suma de 664.000 de lei si beneficiaza de rechizite peste 24.000 de elevi de la clasa pregatitoare pana in clasa a VIII-a. Suntem in etapa de semnare a contractului cu firma care a castigat licitatia si sper ca pana in octombrie toti elevii sa intre in posesia acestora", a spus inspectorul general adjunct Doru Balan. Dupa verificarea dosarelor se va stabili cine va beneficia de aceste rechizite gratuite ce vor ajunge la elevi cel tarziu la jumatatea lunii octombrie.

"La scoala noastra sunt elevi care provin din medii familiare cu probleme fiananciare si au nevoie de rechizite. Chiar daca numarul celor care sunt sarmani este mare, avem doar 10 solicitari pentru acordarea de sprijin" – Petru Asmarandei, directorul Scolii "Dimitrie Cantemir" din Vaslui.

rechizitele gratuite petru asmarandei isj judetul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035567 (s)