News Flash:

Vasluienii renunta la serviciile Termprod

9 Noiembrie 2016
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Incet si sigur, Termica ramane fara abonati. In numai cateva luni, zeci de vasluieni racordati la sistemul centralizat de incalzire societatea de termoficare au solicitat debransarea. Multi dintre ei au si montat centralele termice proprii, convinsI fiind ca acestea sunt mult mai eficiente decat sistemul centralizat.

„Am tot rabdat pana acum, dar am reusit in sfarsit sa adun banii necesari. Mi-a mai trimis si fata din Italia si gata. M-am debransat. Nu zic ca nu am avut caldura iarna asta, dar am platit prea mult. si pierderi pe retea si mai stiu eu ce. Cu centrala esti sigur, cat consumi, atat platesti”, ne-a spus Mihai Vlasov.

Prima conditie care trebuie indeplinita de catre cei care doresc debransarea este sa fie la zi cu datoriile si sa respecte pasii prevazuti in avizul de debransare. Potrivit reprezentantilor Primariei Vaslui, numarul abonatilor casnici care primesc energie termica de la SC Termprod a scazut fata de anul trecut, la 1 noiembrie unitatea incepand furnizarea pentru doar 660 de apartamente.

Potrivit viceprimarului municipiului Vaslui, Daniel Neacsu, in sezonul rece trecut, peste 800 de locuinte erau racordate la sistemul centralizat de incalzire.

“In fiecare an, au fost abonati care au renuntat la serviciile SC Termprod. Daca anul trecut erau bransate la sistemul centralizat peste 800 de locuinte, acum SC Tarmprod mai asigura caldura pentru aproximativ 660 de locuinte si pentru cativa mari consumatori”, a declarat Daniel Neacsu.

Cei mai multi vasluieni care s-au debransat de la sistemul centralizat de furnizare a caldurii au ales varianta centralelor termice proprii, insa sunt si vasluieni care nu au nicio sursa de incalzire in locuinte. In prezent, costul de productie al gigacaloriei produse de Termica SA Vaslui este de 430 de lei, unul dintre cele mai mari din tara. Din aceasta suma, populatia plateste 180 de lei, 119 lei fiind subventie de la guvern si 131 lei subventie de la bugetul local.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033503 (s)