sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vasluienii risca amenzi mari pentru conditiile oferite la locul de munca

Distribuie:

Publicat:

Agentii economici din judet sunt obligati sa ofere conditii optime angajatorilor, cu atat mai mult in perioadele cu temperaturi mici.

Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui, lanseaza un apel catre toti angajatorii sa respecte prevederile legale cu privire la protectia persoanelor in perioadele geroase.

“Angajatorii sunt obligati sa distribuie ceai fierbinte persoanelor care lucreaza expuse la temperaturi extreme, sub minus 20 de grade sau in conditii de vant. Totodata, sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare in spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator si sa le asigure echipament individual de protectie.

In situatia in care angajatorii nu pot asigura aceste conditii, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, vor dispune reducerea duratei de lucru sau intreruperea acestuia, cu asigurarea continuitatii la locurile de munca.”

Pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei de Urgenta 99/2000, sanctiunile pot consta in amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei sau chiar sistarea activitatii societatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img