sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vasluienii se joaca de-a 112

Distribuie:

Publicat:

Angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui (SAJ) se confrunta cu un val de apeluri false la 112, solicitari inutile, dar si agresiuni verbale.

Acestia preiau zilnic in jur de 200 de apeluri, dintre care 150 sunt interventii justificate, restul fiind apeluri de distractie. Unii suna pentru afectiuni minore, altii intreaba cum este vremea in judet iar altii se distreaza invocand situatii grave.

Potrivit angajatilor SAJ Vaslui, la 112 suna mitomanii, nebunii, obsedatii sexual si cei carora le place sa injure. Acestia ajung in situatii in care trimit Ambulanta, SMURD-ul si Politia intr-un loc in care nu se petrece nimic.
“Inca se inregistreaza multe solicitari pentru cazuri care nu reprezinta urgente. Avem, de exemplu, solicitari din partea pacientilor care au fost la medicul de familie sau la medicul specialist din ambulatoriu si carora li s-a prescris un anumit tratament, iar pentru ca dupa cateva ore sau dupa o zi boala nu s-a vindecat, solicita Ambulanta. Toate aceste deplasari inutile inseamna consum de resurse, bani, motorina”, a declarat reprezentantul SAJ Vaslui.

Glumele cu Serviciul Unic de Urgenta 112 sunt sanctionate prin lege cu contraventie si cu o amenda de la 100 la 500 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img