miercuri, 24 aprilie, 2024

Vasluienii sunt obligati sa poarte mastile de protectie pe nas si gura in spatiile publice . Se închid terasele din Husi, Barlad si Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Ca urmare a adresei Direcției de Sănătate Publică Vaslui nr. 17811/ 07.10.2020, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Vaslui cu numărul 15849/ 07.10.2020 prin care se aduce la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui faptul că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 ‰ de locuitori, astăzi 07 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 32 prin care începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00, se prelungește măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, spații cum ar fi: piețele agro-alimentare, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora.

Motivat de faptul că în perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63, în perioada 08 – 22.10.2020 se închide la nivelul municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui:
1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
2. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi.
3. în situaţia în care se află operatorii economici prevăzuţi la pct. 1 şi 2 se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
4. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși, judeţul Vaslui este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img