News Flash:

Vasluienii trebuie sa incheie contracte cu Termprod

7 Noiembrie 2013
1846 Vizualizari | 0 Comentarii
Termprod
Pentru a beneficia de caldura la iarna, vasluienii inca bransati la sistemul centralizat de incalzire sunt rugati ca, in aceste zile, sa incheie contract in acest sens cu furnizorul, SC Termprod SA. Tot in aceasta perioada, lucratorii Termprod fac si o inventariere a apartamentelor inca bransate la sistemul centralizat, pentru a avea o situatie reala la nivelul sezonului rece 2013 – 2014.

in perioada 4 – 10 noiembrie, are loc actiunea de inventariere a apartamentelor bransate la sistemul centralizat de incalzire, si a suprafetelor incalzite, inclusiv a corpurilor de incalzire situate in blocurile de locuinte care beneficiaza de agent termic in sistem centralizat. Acest lucru este necesar dat fiind faptul ca fosta societate furnizoare de agent termic pentru populatie in muncipiul Vaslui a intrat in lichidare judiciara, in locul ei, din aceasta toamna, fiind acreditata de catre primaria municipiului Vaslui Termprod SA. Tot in aceasta perioada, beneficiarii sistemului de incalzire centralizata trebuie sa incheie contracte in acest sens cu firma furnizoare acreditata.

"Facem un apel catre beneficiarii furnizarii de agent termic in sistem centralizat sa permita accesul personalului delegat al Termprod SA Vaslui, care se va legitima cu Ordin de deplasare si act de identitate, in vederea inventarierii si incheierii contractelor. Pentru a beneficia de acest serviciu, potentialii beneficiari trebuie fie sa incheie contractele aferente pe loc, la personalul delegat, fie sa se prezinte la punctele de lucru ale societatii. Facem un apel si la solidaritatea cetatenilor, a vecinilor de scara sau bloc, pentru a nu ajunge la situatii nedorite, ca, in cazul in care pe o scara de bloc nu sunt minim trei consumatori clienti ai societatii noastre, sa intrerupem furnizarea agentului termic", a declarat ing. Ionel Popa, directorul general interimar al SC Termprod SA Vaslui.

Conform unei hotarari a Consiliului Local Vaslui, in cazul in care, pe o scara de bloc, nu exista cel putin trei unitati individuale, respectiv apartamente, bransate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic, societatea furnizoare, in speta SC Termprod SA, isi rezerva dreptul de a opri furnizarea caldurii, din ratiuni economice. in plus, in cazul in care proprietarii, chiriasii sau utilizatorii apartamentelor bransate la sistemul centralizat de incalzire nu incheie contracte pana in data de 10 noiembrie, societatea isi rezerva dreptul de a nu livra agentul termic catre acestia. Mai mult decat atat, in lipsa unui contract valid, incheiat cu noua societate furnizoare, respectivii nu vor putea beneficia nici de subventiile pentru incalzire acordate de la bugetul de stat. "Suntem disponibili in a furniza caldura 24 ore din 24, in acest sens avand deja incheiate contractele cu societatile furnizoare de gaz, energie electrica, apa, etc. Populatia trebuie totusi trebuie sa inteleaga ca, pentru a nu ajunge in situatia Termica SA, intrata in lichidare judiciara si din cauza restantelor foarte mari inregistrate de consumatori la plata serviciilor furnizate, clientii nostri trebuie sa-si achite la zi contravaloarea facturilor de incalzire", a adaugat directorul general interimar Ionel Popa. O alta problema cu care se confrunta noul furnizor de energie termica este felul in care se va calcula facturile pentru clientii care au montate repartitoare de costuri. Practic, citirea acestor repartitoare revine in sarcina societatii care le-a montat, si care, in acest sens are incheiat contract atat cu clientul, proprietarul sau locatarul apartamentului respectiv, cat si cu societatea furnizoare.

"Mai multe societati care au montat astfel de repartitoare si-au pierdut acreditarea la ANRGN, astfel ca nu mai efectueaza servicii de citire a repartitoarelor. in aceste cazuri, dat fiind ca trebuie sa respectam cadrul legal, vom factura catre consumatori in sistem pausal, in functie de suprafata incalzita. Angajatii Termprod nu au nici obligatia, si nici dreptul legal de a face citirile repartitoarelor, mai mult decat atat, pentru calculul cantitatii de agent termic furnizat pentru un anume apartament sau o anume unitate de incalzire (calorifer), este nevoie de un program special, pe care noi nu-l avem, dat fiind faptul ca calculul energiei termice consumate este specific pentru fiecare tip de repartitor", a adaugat directorul Ionel Popa.

termprod sa consiliului local vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050613 (s)