News Flash:

Vasluienii vor plati mai putin pe medicamente incepand cu 1 iulie

23 Iunie 2015
2613 Vizualizari | 0 Comentarii
Preturile medicamentelor vor scadea de la 1 iulie. Dupa trei luni de negocieri, cei mai multi dintre producatori au acceptat tarifele impuse de Ministerul Sanatatii. Acestea au fost reduse, in medie, cu 20%.

Tot de la inceputul lunii viitoare vor aparea doua liste de preturi pentru medicamente. Astfel, farmaciile care au contract cu statul vor vinde mai ieftin, iar cele care nu au astfel de acorduri vor pastra preturile actuale. Legea reducerii pretului medicamentelor este aplicata dupa ce, timp de sase ani, in Romania nu s-au respectat plafoanele maxime de pret existente in Uniunea Europeana. Prin urmare, statul a platit, in tot acest timp, cu un miliard de lei mai mult pentru medicamente decat alte tari europene.

De la incepul lunii iulie vor aparea si doua liste de preturi pentru medicamente. Farmaciile care au contract cu statul vor vinde mai ieftin, iar cele care nu au astfel de acorduri vor pastra preturile actuale. Fiecare farmacie isi va informa clientii daca are sau nu semnat acest contract, pentru ca pacientii sa isi dea seama daca vor plati un pret redus sau nu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013320 (s)