News Flash:

Vasluiul are nevoie de specialistil in logopedie

28 Octombrie 2013
2765 Vizualizari | 0 Comentarii
copil logoped
Nevoia de logoped in randul copiilor din judetul Vaslui a crescut in ultimii ani. "Cele mai multe solicitari si cele mai multe multe nevoi sunt la invatamantul primar. Ar trebui totusi sa pornim cu specialistii din gradinite, acolo unde este vorba de o interventie timpurie. Din pacate nu avem post de logoped in foarte multe unitati de invatamant desi directorii de scoli solicita astfel de specialisti", a spus Daniela Laic, director la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Vaslui.

Aprope fiecare unitate de invatamant gimnazial solicita existenta unui logoped in cadrul scolii. Un exemplu este la Scola Dimitrie Cantemir. "Din analiza pe care am facut-o aproximativ 30 de prescolari si scolari au nevoie de logopedie. Am discutat cu parintii, acestia au fost informati si cu sprijinul lor am reusit sa aducem un logoped", a spus Petru Asmarandei, directorul Scolii "Dimitrie Cantemir". In prezent la nivelul judetului Vaslui sunt 11 logopezi. Doi dintre ei au intrat recent in sistemul educational. "In acest an scolar am reusit sa suplimentam numarul posturilor de profesori logoped cu inca doua. Este vorba de Scoala 2 Vaslui si Scoala 1 Husi. Ne-am dorit foarte mult sa acoperim nevoia copilului pe clasele mici pentru cei cu tulburari de limbaj care pot fi remediate prin activiatatile de logopedie din cadrul cabientelor interscolare", a mai spus Laic.

Chiar si cu aceste doua posturi, numarul logopezilor din judet este insuficient. Directorul CJRAE spune ca necesarul ar fi de 40 de logopezi si spera ca incet, incet problema sa fie remediata intr-o oarecare masura.

logoped judetul vaslui daniela laic cjrae vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1074 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027557 (s)