News Flash:

Vasluiul este in sarbatoare! Au inceput zilele municipiului

16 August 2013
4554 Vizualizari | 0 Comentarii
In prezenta primarului Vasile Paval, a viceprimarilor Radu Sorin si Daniel Neacsu, a consilierilor locali si a personalului primariei, si cu o asistenta formata din peste o suta de vasluieni, ieri dimineata, la ora 10, in fata sediului primariei, s-a dat startul manifestarilor prilejuite de “Zilele Municipiului Vaslui”, editia 2013. Pana duminica, 18 august, vasluienii au ocazia sa se bucure de activitatile culturale, sportive si artistice, care includ vernisaje de pictura, sesiuni de comunicari stiintifice ori lansari de carte, in diverse locatii, dar si de concerte ale unor formatii sau artisti indragiti, cum ar fi Nicolae Furdui Iancu, Pavel Stratan, Trupa Crush si Alexandra Ungureanu sau cunoscuta formatie Phoenix, care va incheia, duminica seara, manifestarea.

Dupa ce fanfara Rotaria si majoretele au insufletit atmosfera, iar statuile vii din bronz au atras uimirea si admiratia vasluienilor prezenti in fata primariei Vaslui, ieri dimineata, primarul Vasile Paval a dat startul manifestarilor prilejuite de “Zilele Municipiului Vaslui”. “Ziua de 15 august are o dubla semnificatie: in primul rand, crestin-ortodocsii sarbatoresc azi Sfanta Marie Mare, ocazie cu care doresc sa transmit un <> tuturor celor care isi serbeaza ziua onomastica, si, in al doilea rand, este ziua in care deschid in mod oficial manifestarile dedicate <>. Va invit, dragi vasluieni, in cele patru zile, sa fiti alaturi de artistii, sportivii si iubitorii de frumos la toate evenimentele organizate cu acest prilej. Doresc ca vasluienii sa fie prezenti in Copou, la Muzeu, la Biblioteca judeteana, sau la Strandul Municipal, acolo unde sunt organizate evenimente sportive ori culturale. Vor fi prezenti artisti mari, formatia Phoenix incheind seria manifestarilor si, duminica seara, speram ca veti aprecia truda noastra, a functionarilor primariei, carora vreau sa le multumesc pentru stradanie. Cu speranta ca veti fi alaturi de noi, doresc editiei din acest an a Zilelor Municipiului Vaslui un real succes si va vom astepta si anul viitor cu noi si noi spectacole”, a declarat primarul Vasile Paval la deschiderea oficiala a manifestarilor. In continuare, dupa un scurt recital folk sustinut de Adrian Naidin, a urmat parada “Zilelor Municipiului Vaslui”, pana in parcul Copou, parada la care au participat personaje in costume de epoca sau din povesti, personaje pe catalige, role sau biciclete, dar si animatori stradali. Ulterior, manifestarile au continuat cu lansari de carte, concursuri de bowling sau biciclete cochete, au fost sarbatorite perechile care au implinit 50 de ani de casatorie, si, seara, la Strandul Municipal, s-a dat liber la distractie. Incepand cu orele 20, au concertat, in cadrul spectacolului “Tineri pentru VASLUI”: X-Style, Denisa Tiron, Dance Factory (Cosmin Cretu), Diana Mosneagu, Wi-Fi-Crew (Mihai Dobirceanu), Delia Bendei, Isabela Nitica, Denisa Ciobanu, Puiu Miruna si Fanfara Rotaria.

Programul manifestarilor 16 august

Ora 09.30: Sala Polivalenta – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (H.C. Vaslui – CSU Bucovina Suceava)

Ora 10.00-18.00 – Parcul Copou: Proiect “Lectura in parc” al Bibliotecii Judetene “N. M. Spatarul” Vaslui

Ora 11.00: Primaria municipiului Vaslui:

- Vernisaj expozitie: “Personalitati vasluiene”

- Sesiune stiintifica: “Vaslui. Istorie, cultura, personalitati”

- Lansare de carte: “Stefan al II-lea si Vasluiul, capitala a Moldovei (1435-1442)”, Prof. Dan Ravaru

Lansare de carte: “Mostenirea familiei Motas”, Florin-Alexandru Luca, Lucian-Valeriu Lefter si Serban-Andrei Toma (prezinta prof. Univ. Dr. Mircea Ciubotaru – Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi)

Lansare de carte: “Falciu, Tutova, Vaslui (1907-1989). De la rascoala la revolta”, jurnalist Paul Zahariuc

-”Neatarnare, comunism, cenzura, securitate. Popasuri istorice barladene, husene si vasluiene”, jurnalist Paul Zahariuc (prezinta prof. univ. dr. Mircea Ciubotaru – Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi)

Ora 11.00 – Parcul Copou: Spectacol artistic al Grupului vocal Bibliosong “Ritmuri vasluiene pe portativ” (Biblioteca Judeteana “N. M. Spatarul” Vaslui)

Ora 11.15: Sala Polivalenta – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (Dinamo Bucuresti – Olimpus 85 Chisinau)

Ora 12.00 – Parcul Independentei – Concurs de desene si de origami – Biblioteca Judeteana “N. M. Spatarul” Vaslui

Ora 13.30: Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”

-Vernisajul Expozitiei de efecte militare: uniforme militare din colectia col. Costin Petru din cadrul Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova, precum si exponate din colectia Muzeului Parasutistilor Militari din Buzau (in deschidere: Fanfara militara Barlad)

- Simpozionul “Cinste Eroilor”

Ora 14.00 – Primaria municipiului Vaslui: Premierea concursului de proiecte ” Primar pentru o zi”

Ora 17.00 – Silver Mall – Concurs de bowling pentru amatori – Etapa II si Premiere castigatori

Ora 17.00 – Sala Polivalenta – Cupa Vasluiului la Handbal (Dinamo Bucuresti – CSU Bucovina Suceava)

Ora 18.00: Parcul Copou – Concert simfonic extraordinar al compozitorilor vasluieni (Nicolae Balan, Gheorghe Dutica, Beniamin Harii), in colaborare cu Asociatia culturala “MuzArt” Vaslui – In deschidere: recital Adrian Naidin

Ora 18.45: Sala Polivalenta – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (H.C. Vaslui – Olimpus 85 Chisinau)

Ora 20.00: Baza Sportiva Strandul Municipal Vaslui – Spectacol artistic

- solisti ai Grupurilor vocale “Melody” si “Bibliosong”

- Recital PAVEL STRATAN

- Concert al trupei CRUSH & ALEXANDRA UNGUREANU

sursa:vrn

zilele vasluiului program manifestari concerte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046161 (s)