vineri, 29 martie, 2024

Vasluiul loveste in Prahova:CAZ SOCANT petrecut in judetul petrolului: MINORA TORTURATA

Distribuie:

Publicat:

Trei adolescenti in varsta de 17-18 ani, din Valenii de Munte, Prahova, acuzati ca au violat si supus la perversiuni sexuale o minora, au scapat cu pedepse extrem de usoare, doar o masura educativa a asistarii zilnice pe o durata de patru, respecitv sase luni. Sentinta a fost data de Judecatoria Valenii de Munte, insa procurorul de caz a contestat decizia la instanta superioara, solicitand pedepse mult mai dure pentru cei trei inculpati. Cauza se afla acum pe rolul Curtii de Apel Ploiesti care va decide daca violatorii vor ajunge sau nu la inchisoare.

Violul s-a petrecut in octombire 2014, imediat dupa inceperea scolii, si seamana cu cel produs in Vaslui. Victima, V.G.F, eleva atunci in clasa a XI-a, la un liceul din Valenii de Munte, a fost contactata telefonic de un tanar in varsta de 17 ani. La telefon, baiatul si-a declinat identitatea, spunandu-i fetei ca este un coleg pe care aceasta il cunostea, si a invitat-o in oras.

Fata a acceptat invitatia, convinsa fiind ca se va vedea cu un alt baiat, fara sa stie prin ce chinuri avea sa treaca. Brujbeanu nu se duce singur la “intalnire”, ci mai cheama alti doi prieteni si ei minori.

Sub amenitarea cutitului, cei trei o duc pe tanara pe malul raului Teleajen unde are loc fapta. Fata este dezbracata complet, violata in repetate randuri ( de fiecare dintre cei trei baieti de doua-trei ori, anal, oral si normal). Agresorii nu se multumesc doar cu atat. Au tinut neaparat sa aiba si o amintire a acestei ispravi si filmeaza totul cu un telefon, gasit ulterior de anchetatori, conform romaniatv.net.

Victima scapa cu greu din mainile agresorilor si se duce sa reclame totul la Politie, la sfatul unui prieten. Baietii sunt identificati imediat, retinuti pentru 24 de ore, iar doi dintre ei sunt arestati preventiv, iar cel de-al treilea primeste ca masura preventiva controlul judiciar.

Cei doi retinuti nu raman prea mult in spatele gratiilor, fiind eliberati in urma contestatiilor facute si plasati in arest la domiciliu, scrie observatorulph.ro

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Valenii de Munte finalizeaza urmarirea penala la scurt timp dupa declansarea anchetei, astfel ca dosarul este trimis in judecata la inceputul lunii decembrie 2014, iar in data de 16 iunie, instanta Judecatoriei Valenii de Munte se pronunta in dosar:

” In baza art. 120 cod penal rap.la art. 113 cod penal ia fata de inculpatii minori Brujbeanu George-Fabian si Radu Andrei-Razvan masura educativa a asistarii zilnice pe o durata de 6 (sase) luni pentru savarsirea infractiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 si 3 lit. f cod penal. In baza art. 118 cod penal rap.la art. 113 cod penal ia fata de inculpatul minor Ion Dumitru-Adrian masura educativa a supravegherii pe o durata de 4 luni pentru savarsirea infractiunii de viol prev.de art. 218 alin. 1 si 3 lit. f cod penal. ” La aceste pedepse se adauga si achitarea unor daune morale catre victim in valoare de 25.000 de lei.

Nemultumiti de sentinta, atat procurorii cat si victima contesta la Curtea de Apel Ploiesti solutia data de instanta de fond, contestatie care se va judeca in toamna acestui an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img