News Flash:

Vasluiul nu este atractiv pentru turisti

11 Ianuarie 2014
2061 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Vaslui
Potrivit datelor statistice, in ultima perioada turistii au calcat tot mai rar prin judetul Vaslui. "La capitolul turism lucrurile nu stau prea bine. Din datele noastre statistice, in penultima luna din an s-au inregistrat 2.567 sosiri , fata de perioada similiara din 2012 cand erau inregiistrate 4.556. Deci un regres clar. La inoptari in aceiasi luna au fost doar 3.698 de persoane, aproape cu jumatate mai putine decat in perioada similara din 2012", a spus Sorin Chelaru, purtator de cuvant la Directia de Statistica Vaslui.

Infrastructura e vinovata

Asta cred vasluienii. Cei mai multi sunt convinsi ca daca ar fi drumuri bune, daca si Vasluiul ar avea aeroport, alta ar fi situatia. "Avem si noi ce arata, putem face agroturism, dar nu avem cai de acces. Acum oamenii vor confort, vor sa aiba toate utilitatile. Şi la noi nu le gasesc. Faci cinci ore de la Bucuresti de iti trece os prin os. Daca ar fi o autostrada, sau de ce nu un aeroport mic (si nu e o utopie), nu am mai fi cei mai necajiti. Am avea alte oportunitati, sunt convins. Puteti sa intrebati mai multi vasluieni si o sa vedeti ca si ei gandesc la fel", a spus Filip Nane, profesor vasluian.

Deocamdata autoritatile judetului se agita cu turismul ecumenic. Sunt convinse ca ar putea atrage turisti la manastirile din judetul Vaslui.

turistii judetul vaslui directia statistica vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0794 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030424 (s)