vineri, 26 aprilie, 2024

Vasluiul, pe harta Saptamanii Europene a Sportului

Distribuie:

Publicat:

Federatia Romana Sportul Pentru Toti a organizat la Bucuresti intalnirea de lucru cu privire la proiectul “Saptamana Europeana a Sportului” (SES), veritabila sarbatoare a sportului, initiativa ce apartine Comisiei Europene, scopul fiind promovarea participarii tuturor cetatenilor, indiferent de varsta, mediu sau conditie sociala, la activitati sportive si fizice.

Saptamana Europeana a Sportului este finantata cu fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Erasmus+, precum si cu o contributie locala, in cazul Romaniei din partea Ministerului Tineretului si Sportului.

La editia a III-a a Saptamanii Europene a Sportului, care va avea loc in perioada 23-30 septembrie 2017, participa 32 de tari europene.

La nivel national, Federatia Romana Sportul pentru Toti (FRST), coordoneaza, actiunile din cadrul SES.

Judetul Vaslui, prin Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti (coordonator), a confirmat participarea si anul acesta la SES, alaturi de alte AJSPT-uri din 22 de judete, DJST-uri si entitati sportive din Romania.

Ca si la editiile precedente, judetul Vaslui va fi organizat pe 6 zone/centre, in care se vor derula numeroase activitati sportive (cros, tenis de masa, handbal, fotbal, volei, baschet, gimnastica aerobica, dans, karting, arte martiale, badminton, biciclete, role, stafete si parcursuri aplicative).

Parteneri ai Asociatiei Judetene Sportul Pentru Toti Vaslui in organizarea SES 2017 vor fi Primaria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugina”, Palatul Copiilor si Directia Judeteana de Sport si Tineret Vaslui, licee, scoli gimnaziale si gradinite.

Spatiile de desfasurare a activitatilor/concursurilor, sonorizarea, acolo unde este cazul, si materialele sportive necesare vor fi puse gratuit la dispozitia participantilor de catre unitatile de invatamant si primariile localitatilor respective.

Se anticipeaza participarea unui numar de peste 3.000 de prescolari, elevi din clasele pregatitoare, I-IV, V-VIII, IX-XII si a aproximativ 250 de voluntari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img