joi, 25 aprilie, 2024

Vasluiul s-a remarcat in mod pozitiv la OlimpiadeleK-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Recompensate cu premii in valoare totala de 2.090.000 euro, cele 103 de institutii de invatamant castigatoare ale proiectului OlimpiadeleK au realizat investitii de impact pentru a imbunatati calitatea educatiei. Peste 65.000 de prescolari si elevi beneficiaza deja de aceste facilitati, bucurandu-se de conditii mai bune de studiu.

castigatorii primelor doua locuri fiind institutii de invatamant de stat din acest judet: Gradinita Nr. 3 din municipiul Vaslui, respectiv Scoala Gimnaziala ”Mihai David” din localitatea Negresti. Alaturi de acestea, alte sase scoli si gradinite din judet s-au clasat in topul fruntasilor: Scoala Gimnaziala ”Episcop Iacov Antonovici”, Scoala Gimnaziala ”Dimitrie Cantemir”, Gradinita Nr. 19, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Scoala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” si Scoala Gimnaziala ”Alexandra Nechita”.

Cele opt institutii au investit fondurile castigate in proiecte de infrastructura scolara, mai exact in dotarea unitatilor cu mijloace didactice (table interactive, laptop-uri, imprimante, flipcharturi, laminatoare, piese de mobilier, materiale educationale etc.), finantarea unor activitati extracurriculare (excursii tematice si festivaluri), amenajarea de laboratoare, biblioteci, sali de sport, refacerea instalatiei termice, amenajarea de toalete etc. Circa 3.931 de prescolari si elevi din judet beneficiaza de noile facilitati.

In anul scolar 2015-2016, proiectul inedit OlimpiadeleK a provocat unitatile de invatamant de stat din toata tara la o competitie educationala avand ca miza initierea si implementarea unor activitati educationale extra-curriculare, pentru a stimula in randul copiilor creativitatea, spiritul civic si lucrul in echipa.

Un numar impresionant de 1.190 de gradinite, scoli elementare, gimnaziale si licee s-au mobilizat cu pasiune si determinare, realizand nu mai putin de 57.474  de activitati educationale pe tot parcursul competitiei, documentate si incarcate pe platforma online www.olimpiadelek.ro. La finalul competitiei, cele 103 echipe fruntase au fost recompensate cu premii totale in valoare de peste 2 milioane de euro. Insa provocarea nu s-a incheiat aici.
Institutiile de invatamant au investit banii astfel castigati in proiecte de impact in comunitate, care au vizat achizitionarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor si a salilor de clasa, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone functionale, organizarea unor evenimente, perfectionarea cadrelor didactice etc. Fiecare institutie si-a creat si implementat propriul proiect de investitii in functie de prioritati.

Proiectul „Olimpiadele Kaufland” a fost sponsorizat de catre Kaufland Romania si implementat in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul www.olimpiadelek.ro.

Kaufland Romania sustine proiecte sociale si educationale ce au ca beneficiari principali copiii de toate varstele, sprijin a programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educatie, incurajarea frecventarii scolii ṣi prevenirea abandonului scolar. Pentru ca cel mai de pret cadou pe care il putem face societatii este sa oferim copiilor acces la educatie, Kaufland desfasoara anual, in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale, proiecte ce urmaresc inlesnirea accesului la scoala pentru copii provenind din medii defavorizate.
Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si oferim oportunitatea de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Pentru mai multe informatii vizitati www.scoaladevalori.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img