News Flash:

Vasluiul, sufocat de masini!Traficul a devenit un adevarat cosmar

8 Iulie 2016
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
De ani de zile in perioada de vara, Vasluiul este mai „viu” ca niciodata. Strazile s-au umplut de masini cu numere straine, iar numarul insuficient de parcari aglomereaza si trotuarele. Aglomeratie este si la institutii, cum ar fi la Serviciul Pasapoarte, dar si la buletine, unde vasluienii stau la cozi interminabile ca sa isi schimbe documentele.

In special in aceasta perioada mai incarcata, reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui si ai Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) atrag asupra faptului ca masinile de interventie ajung foarte greu la solicitari din cauza traficului aglomerat si a soferilor indisciplinati, care parcheaza autoturismele neregulamentar sau nu acorda prioritate autospecialelor. „Si in restul anului sunt probleme, nu atat de multe ce e drept, situatia s-a mai imbunatatit. Este foarte greu insa in lunile iulie si august, soferii indisciplinati din trafic continua sa ne faca probleme. Acordand prioritate masinilor noastre se contribuie, practic la salvarea de vieti omenesti si unii nu inteleg acest lucru. O problema mare ramane in continuare cea legata de parcarile neregulamentare”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. Reprezentantii Primariei municipiului Vaslui admit ca problema parcarilor neregulamentare este una greu de gestionat. „In ultimii ani am amenajat la nivelul municipiului o serie de parcari. Poate nu sunt locuri suficiente de parcare, dar avem si cazuri in care parcarile sunt goale, iar autoturismele stationeaza in locuri nepermise, ingreunand accesul masinilor de interventie. Prin lucratorii de la Politia Locala atragem mereu atentia soferilor indisciplinati, care sunt avertizati si chiar sanctionati”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui spun ca organizeaza frecvent activitati menite sa constientizeze participantii la trafic cu privire la importanta respectarii regulilor de circulatie astfel incat masinile de interventii sa ajunga in timp util la solicitari.

Aglomeratie in magazine si la pasapoarte

In lunile iulie si august, prin Vaslui, este forfota mare. Este aglomerat la casele de schimb valutar, la depozitele de materiale de constructii sau la medic. „Avem nevoie de materiale de constructii, am cumparat un apartament pe care il renovam. Acum ma uit dupa cele necesare pentru a-mi pune baia la punct. Am nevoie de obiecte sanitare. Nu avem multi bani si nici preturile nu sunt mici, dar trebuie sa facem sacrificii”, ne-a spus Nicolae Manea. Cei mai fericiti in perioada de vara sunt reprezentantii magazinelor. In lunile calduroase vanzarile sunt ceva mai mari decat de obicei. „Avem o oarecare crestere a vanzarilor. Mai multa aglomeratie este la depozitele cu materiale de constructii si mobilier, perdele si altele. In anii din urma, era mult mai bine cu vanzarile”, a spus un comerciant. La Serviciul Pasapoarte se lucreaza la capacitate maxima, asta pentru ca numarul solicitarilor este mult mai mare in aceasta perioada. Cel mai aglomerat ramane insa traficul rutier, pentru ca toti cei care vin in oras cu treaba, vin cu masinile. Politistii ii sfatuiesc pe cetateni sa respecte indicatiile s sa nu stationeze in locurile interzise deoarece incurca si mai tare traficul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0991 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041063 (s)