marți, 19 martie, 2024

Vești bune pentru angajații concediați de la CEO și CEH: Guvernul a alocat bani pentru plata venitului de completare

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a decis miercuri alocarea banilor pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, informează Mediafax.

Sumele au fost alocate prin două hotărâri de Guvern, adoptate în ședința de miercuri, a anunțat Ministerul Energiei.

„Se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condițiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii” și „Se aprobă alocarea sumei de 16.137 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvență, în condițiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, prevăd cele două hotărâri.

„Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situații dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moștenire verde viitoarelor generații. Dar, așa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Alături de colegii din Guvern am adoptat astăzi cele două hotărâri prin care alocăm fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CEO și CEH. Totodată, lucrăm și la planuri importante de investiții pentru a oferi alte oportunități comunităților de acolo”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img