joi, 28 martie, 2024

Vești bune pentru români. Se dau 875 de lei de la stat. Cine sunt cei care vor primi banii imediat

Distribuie:

Publicat:

Vești bune pentru români! Statul oferă sume de 875 de lei. Cine sunt cei care vor primi banii imediat și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi acest ajutor excepțional.

Ajutorul de 875 de lei de la stat va fi oferit producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Acest proiect pentru modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Imediat ce va primi aprobarea Guvernului va fi publicat în Monitorul Oficial.

Vești bune pentru români. Se dau 875 de lei de la stat

Acest ajutor excepțional de la stat, în valoare de 875 lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: "obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro."

Cine beneficiază de acest ajutor

Persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători. De asemenea, de acest ajutor excepțional de la stat pot beneficia și: universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, spune că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care îşi dedică timpul pentru a asigura prezenţa pe mesele noastre, ale tuturor, a produselor agricole calitative, mai ales într-un context al unui an agricol dificil.

"Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Până la data de 15 septembrie, fermierii au avut termen să depună cererile la APIA. Sumele de bani ar urma să intre în posesia lor până la sfârșitul anului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img