joi, 18 aprilie, 2024

Vești importante pentru șoferi! RCA se majorează cu până la 10% . Ce a dus la această scumpire

Distribuie:

Publicat:

Șoferii români au parte de noi vești proaste, din păcate. Prețul polițelor RCA se scumpește, din nou, anul acesta. Iulius Marian Firczak, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat că prin introducerea decontării directe automate pe polița RCA, măsură inclusă deja într-un proiect de OUG aflat pe masa Guvernului, șoferii sunt obligați, practic, să achite „un mini-CASCO” al cărui cost va adăuga 10% la prețul RCA.

 

În încercarea de a rezolva problema concentrării vânzărilor de RCA la doar două firme (City Insurance și Euroins au circa 80% din piață, dar și cele mai multe probleme cu gestionarea dosarelor de daună) , ASF  propus introducerea sistemului de decontare directă obligatorie. Practic, această schimbare, care ar fi cea mai importantă din istoria recentă a pieței RCA, va presupune ca daunele să fie achitate, în prima fază, nu de către asigurătorul RCA al șoferului vinovat, cum se întâmplă acum, ci de către firma unde este asigurat chiar șoferul păgubit. Ulterior, cele două societăți de asigurări își vor regla datoriile între ele.

Inițiativa, inclusă acum într-un proiect de OUG care potrivit reprezentanților ASF se află în fazele finale înainte de adoptare, a fost primită cu destulă încredere în piață, cel puțin la vedere.

Continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img