vineri, 29 martie, 2024

Vehicolul vazut de Steve Jobs drept o inventie mai importanta decat PC-ul, iese din fabricatie

Distribuie:

Publicat:

Compania Segway a anunţat că va opri producţia vehiculului personal pe două roţi pentru totudeauna şi că îi va disponibiliza pe cei 21 de angajaţi ai companiei, scrie presa internaţională potrivit Mediafax.

Steve Jobs l-a numit o invenţie care ar fi mai importantă decât PC-ul, iar alte voci spuneau că va fi cel mai renumit produs de la Macintosh-ul lui Apple încoace, scrie publicaţia americană Fast Company, care a anunţat oprirea producţiei Segway.

Compania producea scuterul la o fabrică din Bedford, New Hampshire. 12 dintre angajaţi vor sta aici între cinci luni şi un an pentru a se ocupa de produsele ce se află în termenele de garanţie şi de eventualele reparaţii ale acestora.

Reprezentanţii companiei au declarat că nu coronavirusul a fost factorul esenţial în luarea acestei decizii.

Segway-ul, care are un preţ destul de ridicat, de până la 6.000 de dolari, nu a fost niciodată adoptat de către mase – şi-a găsit nişa însă în rândul firmelor care asigură securitatea în malluri şi aeroporturi, precum şi în unele zone turistice.

Scuterele Segway au fost de multe ori subiectul glumelor – fiind câteodată dificil de folosit şi fiind implicate în câteva accidente minore: Preşedintele George W. Bush a fost fotografiat după un accident minor cu Segway la casa părinţilor săi din Maine în 2003, de exemplu.

Proprietarul Segway, compania de transport Ninebot, foloseşte noua tehnologie din interiorul Segway-urilor pentru dezvoltarea unor alte produse, cum ar fi un scaun care se balansează singur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img