vineri, 19 aprilie, 2024

Vei fi tu oare primul om care va rezolva corect aceasta problema?

Distribuie:

Publicat:

Adu-ti aminte de anii de scoala. Ai fost bun la matematica sau ai fost unul din cei care mereu spunea ”de ce as avea nevoie sa stiu asta”?

Insa astazi omenirea are nevoie de ajutorul tau pentru a rezolva aceasta problema matematica. Accepti provocarea? Daca da, atunci priveste imaginea de mai sus.

Pentru a rezolva aceasta problema este suficient sa stii adunarea si inmultirea. La prima vedere pare ca in imagine sunt expuse simple exercitii de adunare, dar daca privesti mai bine intelegi ca lucrurile nu stau chiar atat de simplu. In principal, oamenii dau doua raspunsuri diferite la aceasta problema, insa un raspuns este mai evident decat altul. Incearca si afla singur raspunsul. Cati ti-a dat?

Dar sa vedem care sunt cele doua raspunsul de baza:

Prima varianta – raspunsul este 40

Iata calea pe care au mers oamenii care au dat acest raspuns:

1+4 intr-adevar fac 5. Daca la urmatorul rand 2+5 plusam cifra din suma exercitiului precedent (adica 5) si obtinem 2+5+5=12. Mergand in continuare dupa aceasta logica, obtinem: 3+6+21=21, apoi 8+11+21=40, adica raspunsul problemei este 40.

Insa nu toti oamenii sunt de acord cu acest raspuns si afirma ca trebuie sa ne conducem dupa alta logica, care in final va da raspunsul 96.

Varianta a doua – raspunsul este 96

Oamenii care afirma astfel spun ca trebuie sa mergem dupa formula a+b=a+a*b. Astfel, obtinem ca 1+4=1+1*4=5. Cand aplicam formula la ultimul exercitiu obtinem 8+11=8+8*11=96.

Cei mai multi oameni de pe planeta dau raspunsul 96 si doar o mica minoritate – 40, insa toti ei cred ca anume raspunsul lor este corect si considera raspunsul celorlalti incorect. Altii in spun ca amandoua raspunsurile sunt corecte.

De asemenea, se gasesc nu putini oameni care in genere afirmaca toate raspunsurile sunt gresite pentru 2+5 nu este egal 12, asa cum scrie in problema.

Dar tu la care raspuns ai ajuns? Ti-a dat 40 ori 96? Sau poate ai gasit o alta metoda de a rezolva aceasta problema? Ori crezi ca problema in sine este gresita?

Spune-ne in comentarii ce crezi si nu uita sa ii provoci pe prietenii tai cu acest test de inteligenta!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img