vineri, 19 aprilie, 2024

Vei regreta la bătrâneţe: Obiceiurile prin care îţi distrugi singur creierul

Distribuie:

Publicat:

Sigur că, din când în când, cu toţii vrem să ne relaxăm în faţa unui pahar de vin, cu variantele un somn prelungit sau un serial TV care să nu ne solicite prea mult creierul. Dar anumite opţiuni care ţin de stilul de viaţă ne pot afecta sănătatea acestui organ într-o măsură foarte mare, chiar dacă legătura nu ne pare evidentă.

1.Săritul peste micul dejun

Există un motiv pentru care micul dejun a fost numit cea mai important masă a zilei. Săritul peste el are ca rezultat un nivel scăzut de zahăr în sânge şi acest lucru este dăunător pentru creier a cărui hrană preferată este glucoza. Cu atât mai dăunător dacă se întâmplă foarte des. Creierul consumă cea mai multă energie corporală şi circa 20% din totalul de glucoză, în fiecare zi. Două treimi din „bugetul de energie“ al creierului, potrivit independent.co.uk., este utilizat pentru a ajuta neuronii să trimită semnale în întregul organism, iar treimea rămasă este destinată menţinerii şi reparării celulelor.

Lipsind în mod regulat creierul de nutrienţi necesari determinăm un deficit de energie care se traduce printr-un răspuns mai anevoios al acestui organ la stimuli. Fără ştirea noastră, celulele creierului vor fi în suferinţă şi vor muri în ritm accelerat.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img