miercuri, 24 aprilie, 2024

Venitul Gazprom din exportul de gaze naturale a scazut cu 51% in primul trimestru

Distribuie:

Publicat:

Veniturile din exportul de gaze naturale prin conducte ale gigantului energetic Gazprom au scăzut cu 51,6% până la 6,8 miliarde de dolari față de primul trimestru al anului trecut, potrivit Daily Sabbah.

Conform datelor Serviciului Vamal Federal din Rusia, volumul exportului de gaz natural prin conducte al Gazprom a scăzut cu 24% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la 46,6 miliarde de metri cubi.

Valoarea veniturilor din exporturile de gaze a scăzut cu 13% în martie față de luna precedentă la 1,7 miliarde de dolari.

Profitul net al Gazprom a scăzut cu 17% în 2019 față de anul precedent, scăzând la 1,2 trilioane de ruble (aproximativ 17 miliarde de dolari).

În Rusia, doar gigantul de stat Gazprom, unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale din lume, poate exporta gaze naturale prin conducte – o practică îndelungată, care nu a reușit să fie contestată de concurenți – producătorul privat de gaz Novatek are dreptul să exporte GNL.

Veniturile din petrol au scăzut cu 13%

Între timp, potrivit datelor, volumul exporturilor de petrol a scăzut cu 5,8%, până la 63,1 milioane tone în perioada ianuarie-martie, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Veniturile din exportul de petrol din Rusia au scăzut cu 13,6%, până la 25,6 miliarde de dolari, în această perioadă. Veniturile țării din exporturile de petrol au scăzut, de asemenea, cu 6%, până la 121 de miliarde de dolari în 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img