vineri, 26 aprilie, 2024

Veniturile din turism in Bulgaria au scazut usor, la 3,4 miliarde de euro

Distribuie:

Publicat:

Veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini au scăzut cu 0,3% în primele zece luni din acest an, la 3,4 miliarde de euro, a anunţat Banca Centrală a Bulgariei, informează agenţia de presă Focus, anunță AGERPRES.

Anul trecut, Bulgaria a obţinut din turism venituri record, de 4,29 miliarde de euro.

În octombrie, veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini s-au situat la 217 milioane de euro, o creştere de 4,4% comparativ cu perioada similară din 2018. Şi numărul turiştilor străini a crescut în octombrie, ajungând la peste 546.000, un avans anual de 5,1%.

Rezultatele arată că în pofida dificultăţilor globale şi a crizelor, sectorul bulgar al turismului se dezvoltă în mod constant şi îşi demonstrează stabilitatea, a afirmat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Peste 9,2 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 4,4% faţă de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI), cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia şi Rusia.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img