News Flash:

Verdict in cazul tinerei care a murit dupa ce a nascut la Spitalul Barlad

11 Iunie 2015
2091 Vizualizari | 0 Comentarii
Potricit mediafax.ro-Colegiul Medicilor Vaslui a stabilit, miercuri, in urma analizei cazului tinerei de 20 de ani care, fara a fi cunoscuta cu probleme medicale, a murit in conditii suspecte la scurt timp dupa ce a nascut un copil sanatos la Spitalul din Barlad, ca nu este culpa medicala, medicii intervenind corect.

 Niciun cadru medical de la Spitalul de Urgenta din Barlad nu a fost gasit vinovat de catre Colegiul Medicilor Vaslui in cazul tinerei de 20 de ani care a murit la unitatea medicala, la scurt timp dupa ce a adus pe lume un copil sanatos.

Reuniti in sedinta lunara, reprezentantii Colegiului Medicilor Vaslui au stabilit, pe baza analizei documentelor transmise de spital si Serviciul de Medicina Legala, ca medicii specialisti care au intervenit in acest caz si-au exercitat corect profesia.

"Toti membrii Colegiului am fost de acord ca nu este culpa medicala in acest caz. Chiar daca ar fi nascut si la Paris, tanara de 20 de ani nu ar fi putut fi salvata. Poate daca pacienta s-ar fi prezentat la medicul de familie sau la un specialist pentru monitorizarea sarcinii, s-ar fi descoperit la timp acea afectiune (sindromul Hellp - n.r.) descoperita la autopsie de catre medicii legisti. In concluzie, consideram ca medicii de la Spitalul de Urgenta Barlad au intervenit corect", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX presedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dascau.

Serviciul de Medicina Legala Vaslui a stabilit, in urma autopsiei, drept cauza probabila a decesului tinerei "o insuficienta cardio-respiratorie, complicata de sindromul Hellp". Afectiunea, care apare in ultimele saptamani de sarcina, fara insa a i se sti cauza, nu figura in antecedentele medicale ale femeii, desi aceasta a mai nascut, in urma cu mai putin de doi ani, o fetita sanatoasa.

De altfel, si conducerea Spitalului de Urgenta Barlad afirma ca moartea a fost "una subita", avand in vedere ca tanara nu avea antecedente patologice.

Pe de alta parte, specialistii Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi, institutie coordonatoare regionala pe zona Moldovei pe specialitatea obstetrica-ginecologie, sustin ca tanara ar fi suferit o embolie amniotica, adica lichidul amniotic ar fi patruns in circuitul sanguin.

Noi am transmis la coordonatorul regional pe specialitatea obstetrica-ginecologie toate documentele primite de la Spitalul de Urgenta Barlad in cazul tinerei de 20 de ani moarta in conditii suspecte imediat dupa nastere. Dupa analiza actelor medicale, managerul Maternitatii «Cuza Voda» Iasi ne-a comunicat ca decesul pacientei a survenit in urma unei embolii amniotice. In aceasta situatie, nu s-ar pune problema de culpa medicala", declara, marti, directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Tanara de 20 de ani a murit, in 27 mai, in conditii suspecte, pe masa de nasteri a Spitalului de Urgenta din Barlad, la scurt timp dupa ce a adus pe lume un copil sanatos. Decesul, considerat subit de conducerea unitatii medicale, urmeaza a fi elucidat de politisti si medicii legisti.

sursa:mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1085 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046940 (s)