joi, 28 martie, 2024

Verifica starea de sanatate a organelor interne cu o lingurita!

Distribuie:

Publicat:

Intreg instrumentarul necesar efectuarii acestui test se rezuma la o lingurita si o punga de plastic. Testul este destinat verificarii starii de sanatate a sistemului respirator, intestinelor, hormonilor, metabolismului, rinichilor si a danturii.

Tot ce presupune testul este sa freci usor lingurita pe suprafata limbii pentru a preleva o mostra din stratul depozitar de pe limba. Cel mai recomandat este sa vizezi radacina limbii. In urma, infasoara lingurita intr-o punga de plastic si tine-o sub lumina puternica timp de 60 de secunde. Lumina puternica a becurilor incandescente incurajeaza dezvoltarea bacteriilor, asa ca foloseste o lumina cat mai puternica pentru a asigura rezultate cat mai relevante.

La persoanele sanatoase, depozitele prelevate de pe limba vor fi curate. Dar daca stratul depozitar este abundent, iar coloratia si mirosul mostrei sunt neobisnuite, poate fi un semn ca suferi de probleme pulmonare sau respiratorii, hepatice, renale, intestinale sau hormonale.

Daca obtii rezultatul descris, se recomanda sa programezi o consultatie la medic pentru a depista cauza exacta a problemelor.

Acest test te poate ajuta inclusiv sa detectezi problemele de halena, intrucat majoritatea oamenilor nu sunt constienti de faptul ca au o respiratie urat mirositoare.

Daca depozitele au un iz fructat, poate fi vorba de o cetoacidoza, adica o afectiune metabolica ce poate evolua in timp chiar intr-o forma de diabet. Daca simti un miros neplacut, patrunzator, asemanator celui de amoniac, este posibil sa suferi de probleme renale.

Indiferent de rezultat, insa, nu trebuie sa intri in panica. Testul este, intr-adevar, relevant, dar respiratia neplacuta nu este intotdeauna un indicator cert al bolilor organelor interne. De fapt, de cele mai multe ori, aceasta problema este corelata mai degraba cu inflamatii ale amigdalelor sau afectiuni gingivale, deteriorari ale smaltului dentar si carii dentare.

sursa: secretele.com, Cristian Iacov

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img