News Flash:

Verificarile in caz de situatii de urgenta in municipiul Vaslui. Vezi detalii

18 Decembrie 2015
1920 Vizualizari | 1 Comentarii
In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al municipiul Vaslui, a fost dat publicitatii un raport de evaluare a capacitatii de aparare impotriva incendiilor la nivelul municipiul Vaslui pentru perioada iulie-decembrie 2015.

 Potrivit raportului, in perioada   iulie -  noiembrie 2015 au fost  efectuate, conform planului anual de control, verificari la toate  unitatile subordonate  Consiliului Local (Unitati Prescolare si scolare, Licee, Colegii, Bazar, Obor, Cantina de ajutor social, Centrul de zi, Centrul ,,Buna Vestire’’, Centrul ,,Sf. Nicolae’’,Centrul Social Alexandra Nechita, Piete, Stadion Municipal, Cluburi, Teatru de Vara, etc), precum si la locatiile unde au avut loc  manifestari cu aglomerari de persoane, prilejuite de unele  evenimente.

Persoanelor  implicate in  organizarea evenimentelor  li s-a facut instructajul pe linia situatiilor de urgenta, iar locatiile in care au avut loc aceste manifestari au fost dotate cu mijloace tehnice de stingere a incendiilor.  « Toate societatile comerciale, persoane fizice sau juridice care isi desfasoara activitatea in pietele din subordinea Consiliului Local au fost verificate, atat in privinta dotarii cu mijloace P.S.I., cat si in privinta cunoasterii instructiunilor si regulilor ce trebuie respectate pe linia situatiilor de urgenta. S-au facut controale privind autorizatiile de securitate la incendiu, urmarindu-se si respectarea activitatilor si orarelor pentru care au fost eliberate autorizatiile de functionare, la majoritatea agentilor economici din Municipiul Vaslui, care desfasoara in mod curent activitati de alimentatie publica si recreativ - distractive ce implica un numar ridicat de persoane (restaurante, baruri, discoteci, etc) », se mai arata in raport.

Potrivit datelor,  din documentul citat la unitatile de invatamant subordonate de Consiliul Local, s-a continuat procesul de remediere, a neregulilor  constatate in timpul controalelor, facute de cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, urmarindu-se completarea dotarilor privind mijloacele tehnice de avertizare, instiintare, alarmare, asigurare a evacuarii si primei interventii, o atentie deosebita acordandu-se dotarii cu instalatii de paratrasnet acolo unde este cazul si ignifugarii podurilor. Pentru unele unitati, s-au demarat procedurile necesare obtinerii autorizatiei de securitate la  incendiu. De asemenea, au fost verificate si reincarcate stingatoarele, iar hidrantii , instalatiile de iluminat de siguranta, precum si instalatiile de alarmare si avertizare, au fost verificate de personal atestat.

 S-a verificat pe teren si situatia hidrantilor exteriori, mentinandu-se  permanent legatura cu societatea care ii administreaza, respectiv SC Aquavas SA, urmarindu-se ca hidrantii sa fie marcati, in stare de functionare si sa fie dotati corespunzator. Pentru a interveni inaintea  fortelor profesioniste in cazul unor incendii, o parte dinunitatile subordonate si-au achizitionat dotari pentru hidrantii exteriori, avand si personal instruit in acest sens. Inainte de  venirea sezonului rece, s-a verificat starea centralelor termice cu personal calificat  la toate obiectivele. In perioada iulie - decembrie 2015, pe raza Municipiului Vaslui au avut loc un numar de 19 incendii, in care au intervenit fortele profesioniste din cadrul I.S.U.J., cauzele fiind : instalatii electrice defecte (7 incendii), fumatul ( 2 incendii), foc deschis (8 incendii), instalatii electrice lasate nesupravegheate ( 2 incendii).

iulie-decembrie 2015
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037667 (s)