News Flash:

Versatilul actor britanic Ben Whishaw îl interpretează pe disidentul rus Eduard Limonov într-un film regizat de Kirill Serebrennikov

12 Mai 2022
145 Vizualizari | 0 Comentarii
media 154125228095625400

Versatilul actor britanic Ben Whishaw, cunoscut pe plan internaţional după ce a interpretat personajul Q în cinci filme din franciza "James Bond", a fost distribuit în unul dintre cele mai complexe roluri ale carierei sale, informează site-ul revistei Variety.

El va interpreta personajul principal din "Limonov, The Ballad of Eddie", un lungmetraj în limba engleză al apreciatului regizor şi scenarist rus Kirill Serebrennikov despre poetul radical şi disidentul politic rus Eduard Limonov, potrivit Agerpres.ro.

Acest film, din care o bobină promoţională va fi prezentată cumpărătorilor de la Cannes pe 17 mai, se inspiră din romanul bestseller "Limonov" al scriitorului francez Emmanuel Carrere, care a fost tradus în 35 de limbi.

Filmul spune povestea lui Eduard Limonov, care a avut o viaţă complet ieşită din tipare. A fost un scriitor subversiv în Uniunea Sovietică şi a fugit în Statele Unite, unde a devenit un poet punk şi majordomul unui milionar din Manhattan. Tânărul rus, supranumit "Eddie", a devenit apoi o senzaţie literară la Paris, înainte de se întoarce în Rusia, unde s-a metamorfozat în liderul charismatic al unui partid de opoziţie, bucurându-se de statutul unui star rock, fiind însă apoi încarcerat în timpul regimului preşedintelui Vladimir Putin.

Intriga filmului "Limonov" prezintă, în esenţă, o călătorie prin Rusia, America şi Europa în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi are potenţialul de a deveni extrem de relevantă în actualul context politic internaţional.

Filmările la "Limonov" începuseră deja în Rusia în momentul în care a fost lansată campania militară din Ucraina. Kirill Serebrennikov, care a avut el însuşi de suferit din cauza regimului Putin, a oprit filmările şi o operaţiune extinsă a fost implementată pentru a-l scoate din ţară pe starul britanic Ben Whishaw.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036998 (s)