News Flash:

VESNICA PROBLEMA DIN SPITALE:Bolnavi multi si paturi tot mai putine

23 Iulie 2016
1403 Vizualizari | 2 Comentarii
In ultimii ani, numarul paturilor de la cea mai mare unitate sanitara din judet, s-a redus periodic. Asta in conditiile in care afluxul de pacientI a crescut sI se mentine ridicat. In prezent Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui are un numar de 892 de paturi. Dintre acestea un numar de 70 din doua sectii au fost scoase din saloane.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui au solicitat acest lucru pe motiv ca nu este respectata norma privind cubajul de aer din saloanele respective. Potrivit conducerii spitalului, 52 de paturi au fost scoase din Sectia Pneumoftiziologie, din totalul de 140, iar 18 paturi din Sectia Medicala-Cronici, dintr-un total de 50. Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, afirma ca reducerea paturilor din sectiile respective nu afecteaza pacientii. „Vorbim despre doua sectii unde sunt internatI pacienti cronici. Acestia pot fi programati, prin rotatie, pentru internare sI astfel nu se pune problema ca nu am avea locuri. Nu afecteaza pacientii, dar ne afecteaza pe noi la bani. Se va reduce finantarea de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate”, a spus Rinder. Cei de la DSP sustin ca ei nu au recomandat decat sa se respecte legea.

„Noi am constatat in urma verificarilor periodice pe care le facem in unitatile sanitare, ca nu sunt respectate prevederile legale in vigoare. Am solicitat sa se modifice structura astfel incat fiecare salon din spital sa corespunda normelor. Se are in vedere prin aceste reduceri respectarea suprafetei ce-i revine unui pat astfel incat accesul pe acesta sa se faca pe trei laturi, si nu pe doua”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

candipharm.com  | #115531
MorrisCoacy  | #115875
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0851 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030459 (s)