News Flash:

Veste bomba despre toate pensiile!

30 Aprilie 2017
10110 Vizualizari | 0 Comentarii
Pensiile speciale vor fi inghetate pana la o abordare foarte serioasa a Legii pensiilor, care va incepe sa fie facua anul acesta, dupa ce 'se va termina' cu Legea salarizarii unitare, a declarat, miercuri, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Olguta Vasilescu.

'Noi am inghetat aceste pensii (speciale - n. r.) pana la o abordare foarte corecta si serioasa a Legii pensiilor in general. Dupa ce iesim din Legea salarizarii unitare, vom intra in sistemul de pensii, care trebuie corectat, pentru ca avem aceasta indemnizatie minima care ajunge de anul acesta la 520 de lei. Ne-am propus ca de la 1 ianuarie sa fie de 600 lei, pentru ca nu poti sa traiesti in Romania cu o astfel de indemnizatie minima. Dar, atentie, aici vorbim in general de oameni care nu au muncit poate niciodata in viata lor, nu au niciun an vechime in munca. Dar s-a ajuns in situatia in care, marind aceste indemnizatii sociale minime, sa ii ajunga din urma pe cei care au muncit 15 ani. Ceea ce nu este corect si vrem, cum am lucrat pe Legea salarizarii unitare, cand i-am departajat pe toti in functie de gradatie, de pregatire, de studii etc., exact asa trebuie sa se intample si in sistemul de pensii', a explicat Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Aceasta a reiterat ca, deocamdata, pensiile speciale sunt inghetate si a subliniat ca se intentioneaza corectarea cu foarte mare atentie a sistemului de pensii, dar 'nu vrem sa scadem nicio pensie in Romania'.

'Vom ingheta toate pensiile speciale. Ei, de regula, pe pensiile speciale ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta inseamna un salariu de 2.000 lei, la care adaugam sporuri de pana la 1.000 de lei, ies cu pensia de 3.000 - 3500 de lei, si vorbesc la nivel minim. Sunt pensii care ajung si la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 de lei. Pensiile speciale, deocamdata, sunt inghetate pana cand vom intra in intreg sistemul de pensii. Noi vrem ca imediat dupa ce iesim din Legea salarizarii sa ne concentram pe pensii. Ideea e sa stea linistiti, ca nu vrem sa scadem nicio pensie in Romania. Dar vrem sa corectam cu foarte mare atentie sistemul, pentru ca, daca mai mergem in haosul acesta, unii vor fi asistati social, iar altii vor fi cu niste pensii care vor fi mai mult decat indestulatoare pentru Romania', a spus ministrul Muncii.

De pensii speciale beneficiaza, printre altii, fosti procurori, judecatori, personal civil navigant din aviatia civila, militari, auditori publici externi ai Curtii de Conturi, personal diplomatic si consular, parlamentari, personalul auxiliar din parchete si instante.

pensiile speciale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042457 (s)