News Flash:

VESTE BUNA pentru bugetari:Vor avea o pauza de masa bine stabilita

9 Septembrie 2015
1752 Vizualizari | 0 Comentarii
Programul de lucru al angajatilor din cadrul ministerelor si institutiilor din administratia publica centrala ar putea fi modificat. Potrivit unui proiect de hotarare a Guvenrului, cei care lucreaza in aceste institutii ar urma sa beneficieze zilnic de o pauza pentru masa de o ora, in intervalul orar 13.00-14.00.

Proiectul pus in dezbatere de SGG:

"HOTARARE privind unele masuri referitoare la desfasurarea activitatii in cadrul administratiei publice centrale

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art.1 Angajatii din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei publice centrale beneficiaza zilnic de o pauza pentru masa de o ora, in intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusa in durata normala a timpului de munca.

Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducatorii entitatilor prevazute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor/ a reprezentantilor functionarilor publici, sau prin contractul de munca aplicabil, in functie de specificul activitatii prestate, se poate stabili o repartizare inegala a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozitiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art.1 aplicandu-se in mod corespunzator.

Art. 3 Dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica institutiilor publice din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare."
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016465 (s)