vineri, 19 aprilie, 2024

VESTE BUNA pentru bugetari:Vor avea o pauza de masa bine stabilita

Distribuie:

Publicat:

Programul de lucru al angajatilor din cadrul ministerelor si institutiilor din administratia publica centrala ar putea fi modificat. Potrivit unui proiect de hotarare a Guvenrului, cei care lucreaza in aceste institutii ar urma sa beneficieze zilnic de o pauza pentru masa de o ora, in intervalul orar 13.00-14.00.

Proiectul pus in dezbatere de SGG:

“HOTARARE privind unele masuri referitoare la desfasurarea activitatii in cadrul administratiei publice centrale

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art.1 Angajatii din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei publice centrale beneficiaza zilnic de o pauza pentru masa de o ora, in intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusa in durata normala a timpului de munca.

Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducatorii entitatilor prevazute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor/ a reprezentantilor functionarilor publici, sau prin contractul de munca aplicabil, in functie de specificul activitatii prestate, se poate stabili o repartizare inegala a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozitiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art.1 aplicandu-se in mod corespunzator.

Art. 3 Dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica institutiilor publice din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img