News Flash:

VESTE BUNA PENTRU BUGETARII: vor primi de la 1 iulie tichete de vacanta de valoarea unui salariu minim pe economie

25 Ianuarie 2017
2390 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat ca incepand de la 1 iulie, fiecare bugetar va primi un tichet electronic de vacanta la valoarea unui salariu minim pe economie, pe care il va putea cheltui oricand in tara.

"Tichetele de vacanta o sa le introducem undeva in jurul datei de 1 iulie 2017. In programul de guvernare am spus ca dam un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanta de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar", a declarat ministrul Turismului pentru profit.ro.

Ministrul a mai precizat ca pana acum asemenea tichete au fost acordate doar pentru angajatii din sectorul privat si a explicat ca tichetele de vacanta vor fi doar online, iar acum se lucreaza la proceduri.

"Trebuie creat un program, pentru ca noi vrem sa dam in sistem online aceste tichete de vacanta, sa nu le mai facem ca tichetele de masa, unde trebuie licitatie pentru firmele care trebuie sa le faca, comision etc. Noi, acum, trebuie sa facem procedura, pentru ca, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucram, ca acest sistem sa fie cat mai corect si cu comisioane cat mai putine. Aceasta e chestiunea mai greoaie", a mai spus Dobre.

Conform legislatiei actuale, angajatii din mediul privat sau de stat pot primi vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minim brute.

Aceste tichete sunt suportate integral de angajator si pot fi folosite doar in Romania.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat dupa desemnarea ca premier a lui Sorin Grindeanu ca salariul minim brut va creste de la 1 februarie 2017 de la 1.250 de lei la 1.450 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037860 (s)