joi, 28 martie, 2024

Veste buna pentru cei care vor sa-si cumpere un autoturism. Incep doua programe important

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat astazi lansareaprogramelor Rabla Clasic si Rabla Plus, editiile din 2019. "Azi sarbatorim a 15-a editie a lansarii programului Rabla de reinnoire a parcului auto national. Romanii asteapta lansarea acestui program pentru ca romanii doresc sa cumpere o masina nepoluanta, care si din punct de vedere estetic sa arate altfel si doresc sa circule in siguranta pe drumurile acestei tari. Si mai stiu un lucru, ca ori de cate ori a fost nevoie, Administratia Fondului de Mediu, Ministerul Mediului si Guvernul au incercat de la editie la editie sa imbunatateasca acest program, astfel incat sumele pe care le acordam sa fie unele care sa stimuleze cumparatorul si cetateanul, astfel incat sa deblocam acest sistem de rable, de deseuri, intr-un anumit sens al cuvantului, care de multe ori ne deranjeaza atunci cand, sa zicem asa, sunt lasate in curtea omului, sa ploua, sa ninga peste ele, pentru ca nu mai pot fi folosite, le vedem prin parcari, le vedem abandonate", a spus Gratiela Gavrilescu.

Cei interesati se pot inscrie incepand de vineri, 12 aprilie in Programele Rabla Clasic si Rabla Plus. 
"Le doresc sa-si cumpere o masina noua. Imi doresc asa cum am facut si anul trecut sa reusim cu ajutorul Guvernului sa dublam suma pe care acum o avem inscrisa in buget, de 320 milioane lei pentru circa 35.000 de prime de casare. Imi doresc foarte mult ca programul pe care azi il lansam sa se dovedeasca si in aceasta editie a fi unul iubit de romani si care sa poata sa aduca un plus din toate punctele de vedere pentru noi toti', a mentionat ministrul Mediului.

Gratiela Gavrilescu a precizat ca va fi pastrata si anul acesta prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula in functie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Totodata, se va mentine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achizitionarea unei masini nepoluante, 100% la cele electrice. Guvernul a adoptat anul trecut o Hotarare de Guvern prin care institutiile statului, indiferent ca sunt autoritati publice locale, agentii, ministere, au ridicat plafonul de la 18.000 euro la 30.000 euro.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img