News Flash:

Veste buna pentru comuna FALCIU. Va dispune de o platforma pentru gunoiul ecologic

12 Septembrie 2015
2188 Vizualizari | 1 Comentarii
Veste imbucuratoare pentru comuna vasluiana FALCIU. Comunitatea va dispune de o platforma pentru depozitarea gunoiului din grajd.

Astfel, gunoiul va fi luat de la cetateni, transportat la platforma care urmeaza sa fie construita si apoi folosit ca ingrasamant in agricultura. „La inceputul lunii decembrie ni s-a solicitat de la Ministerul Mediului o situatie privind suprafetele de teren, numarul de animale, pentru a construi o groapa de gunoi de grajd. Am demarat procedurile pentru proiect, am trimis la minister toate datele solicitate si am fost selectati, valoarea proiectului fiind de 1,6 milioane de lei, suma in care intra si utilajele de incarcare descarcare a gunoiului si de colectare a lui de la fiecare gospodarie in parte”, a declarat primarul comunei Falciu, Neculai Moraru.

Gunoiul provenit de la toate gospodariile in care se cresc animale, va fi incarcat in utilaje cu remorca si va fi depozitat la platforma ce urmeza sa fie amenajata. Dupa aceea, cu o remorca specializata, gunoiul de grajd se va imprastia pe terenurile agricole din comuna. O veste buna pentru locuitorii din Falciu este aceea ca pentru operatiunea de colectare a gunoiului si pentru transportul la platforma nu vor trebui sa plateasca nimic.

Gunoiul va fi imprastiat tot in mod gratuit pe terenurile agricole din comuna, in functie de solicitarile proprietarilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0898 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033981 (s)