News Flash:

Veste buna pentru soferi: Carburanti mai ieftini

25 Iulie 2015
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
Motorina se ieftineste cu 3 bani, iar benzina cu 6 bani. Oferta dureaza de azi noapte pana duminica noaptea.

Petrom ieftineste, la noapte, ora 23.00, carburantii pe care ii comercializeaza in statiile proprii. Pretul motorinei scade cu 3 bani, iar pretul benzinei cu 6 bani. Oferta expira duminica, ora 23.00.

Preturile carburantilor sunt pe o panta descendenta, la motorina scaderile fiind masive. In ultimele doua luni, motorina a pierdut aproape 40 de bani pe litru.

Preturile carburantilor comercializati la noi in tara sunt direct legate de cotatiile internationale ale produselor petroliere si de cursul de schimb. La randul lor, cotatiile carburantilor sunt legate de pretul barilului de titei.

Cum, in ultima luna, barilul a coborat de la 65 la 55 de dolari iar cursul de schimb a ramas relativ constant, distribuitorii de carburanti au fost nevoiti sa scada preturile produselor comercializate.

Pretul carburantilor difera intre statiile din tara, chiar si in cadrul aceleiasi firme. Oscilatiile pot fi si de 5%.

Petrom este cea mai mare companie de pe piata de distributie a carburantilor, cu o retea de circa 550 de statii. Principalii concurenti sunt Rompetrol, Lukoil si Mol. Petrom este controlata din anul 2004 de compania austriaca OMV.


motorina petrom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3300 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017669 (s)