vineri, 26 aprilie, 2024

Veste buna pentru toti fumatorii din Romania. Au anuntat azi

Distribuie:

Publicat:

Producatorul marcii Kent va investi in fabrica de la Ploiesti intr-o linie de fabricatie a rezervelor de tigari electronice.

La Ploiesti se va investi incepand chiar din 2017 in productia celei mai avansate componente tehnologice care se regaseste in „glo IFuse”, si anume „Neopods”, produs in prezent in Marea Britanie. Aceasta tehnologie permite imbinarea intr-un produs hibrid a tigarilor traditionale si tigarilor electronice.

„In acest moment crestem capacitatea fabricii din Ploiesti construita de la zero in 1997. In acelasi timp, vom incepe sa producem in Romania capsulele Neopods pentru dispozitivul glo Ifuse, unul dintre produsele noastre cele mai avansate tehnologic”, a spus Francisco Toso, directorul general al fabricii British American Tobacco din Ploiesti.

Fabricantul de tigari spune ca in Romania a gasit personalul potrivit pentru dezvoltarea acestei tehnologii, dar si piata e una promitatoare.

„Am gasit aici personalul calificat pentru aceasta extindere. Si piata a contat. E una care a adoptat noua tehnologie. Nu o facem sa preintampinam legea care interzice fumatul in locurile publice. Ci pentru ca exista public pentru tigaretele electronice. E o piata avansata din acest punct de vedere. Poate si pentru ca tigaretele sunt foarte scumpe aici”, a raspuns intrebarilor ECONOMICA.NET, Gemma Webb, director general British American Tobacco,

Intre altele, oficialul companiei a declarat ca BAT este si vrea sa ramana unul dintre principalii contributori la bugetul statului roman si crede ca daca lucrurile vor ramane ca acum, compania va livra la buget 8 miliarde de euro in urmatorii cinci ani.

BAT exporta tigaretele facute la Ploiesti in 35 de tari, iar capsulele de tigari electronice vof fi fabricate aici pentru toata Europa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img