News Flash:

Veste buna ! Sedintele de psihoterapie sunt de acum gratuite pentru asigurati

20 Aprilie 2015
2132 Vizualizari | 0 Comentarii

Nivelul de trai scazut, problemele de zi cu zi, ii fac pe vasluieni sa bata la usa unui cabinet de psihiatrie din judet. Pana in acest moment, aproximativ 9.0000 de vasluieni au solicitat ajutorul unui psiholog, cel putin o data. Ba mai mult, specialistii spun ca un copil are nevoie de cel putin o sedinta cu un psiholog pana devine major.

O sedinta la un asemenea cabinet poate valora si pana la 100 de lei, insa specialistii in domeniu au cerut ca acest consult psihologic sa fie trecut pe lista gratuitatilor, mai ales pentru copii.

„Varsta de debut a patologiei a scazut foarte mult.  Depresia, anxietatea sau tulburarile emotionale sunt depistate mult mai timpuriu la copii. Studiile arata ca medicatia in colaborare cu psihoterapia are rezultate pe termen lung mult mai bune”, spune Mihaela Sorescu, psiholog.

De acum incolo orice adult sau copil care are nevoie de tratament psihologic nu trebuie sa-si mai faca griji ca nu isi poate plati tratamentul. Asiguratul, cu biletul de trimitere de la medicul de familie se va adresa unui medic specialist care are incheiat contract pentru furnizare de servicii conexe actului medical cu un psiholog, iar aceste servicii se vor acorda la solicitarea acestui specialist prin scrisoare medical.

„Anul trecut au intrat in evidentele medicilor specialisti peste 300 de cazuri noi. Ponderea se inregistreaza in mediul rural, respectiv 5.205 cazuri din totalul de 9.254”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0926 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042161 (s)