sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Veste de ultima ora primita de Codruta Koves

Distribuie:

Publicat:

Curtea de Apel Pitesti a amanat, miercuri, pentru data de 11 ianuarie 2017 procesul in care procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3 si mai multi jurnalisti, informeaza agerpres.ro. Acesta a fost al patrulea termen dupa stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti.

Noul termen a fost stabilit dupa ce jurnalistul Razvan Savaliuc a informat instanta ca nu a putut achita la Pitesti taxa de timbru judiciar pentru cererea de recuzare, fiind necesar sa o achite la Bucuresti, localitatea sa de domiciliu.

Savaliuc a precizat ca a solicitat recuzarea intregului complet pe motiv ca a refuzat sa se pronunte pe o noua cerere a sa de amendare a Laurei Codruta Kovesi, nu i s-a dat cuvantul pe o cerere la termenul anterior si i s-a respins cererea de a prezenta noi probe.

Instanta a decis ca nu poate fi retinuta o inadmisibilitate a cererii de recuzare si i-a pus in vedere lui Razvan Savaliuc sa achite taxa de timbru judiciar in termen de trei zile.

In timpul primei parti a sedintei de judecata, completului i-a fost inmanat un document prin care era informat ca in urma cu o zi a fost depusa o cerere de stramutare a cauzei de la Curtea de Apel Pitesti. Dupa reluarea sedintei, avocatul postului Antena 3 a precizat ca, intre timp, a fost depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie si o cerere care vizeaza suspendarea procesului.

Sedinta de judecata a fost initial suspendata pentru cateva ore, pentru judecarea cererii de recuzare a completului formulata de Razvan Savaliuc. Instanta hotarase ca sedinta de judecata sa fie reluata la ora 13,00, dupa ce se va judeca cererea de recuzare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img