News Flash:

Veste extraordinara pentru romani! ANAF sterge datoriile. Afla daca te numeri printre norocosi!

7 Ianuarie 2018
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
ANAF

Toate datoriile mai mici de 40 de lei, pe care contribuabilii erau obligati sa le achite ANAF, vor fi eliminate din data de 7 ianuarie 2018 si nu vor mai figura in evidentele fiscului.    

Potrivit art. 266 din Codul de procedura fiscala si a Ordinului ANAF nr. 3.497/2015, creantele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate in sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidentele fiscale in primele sapte zile ale anului in curs, scrie avocatnet.ro.

Plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedura fiscala, cu scopul de a a evita situatiile in care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sa fie mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, pe Facebook, ca majorarile salariale din sanatate au redus semnificativ plecarile medicilor din Romania, afirmand ca este una din cele mai importante reusite ale programului de guvernare.

„Majorarile salariale din sanatate au redus semnificativ plecarile medicilor din Romania. E una din cele mai importante reusite ale programului nostru de guvernare!”, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Postarea a fost insotita de un articol publicat de Ziarul Financiar, potrivit caruia doar 870 de medici au solicitat documente pentru a lucra in afara tarii in 2017, cu circa 70% mai putini decat in aceeasi perioada din 2016, potrivit calculelor facute de ZF pe baza datelor oferite de Colegiul Medicilor din Romania (CMR).

Pe 14 decembrie, guvernul Tudose dadea o ordonanta prin care anunta, cu surle si trambite, ca se anuleaza pensiile speciale ale privilegiatilor din sistemul public pe motiv ca ar constitui “inechitate la nivelul contribuabililor”. Cu toate acestea, acelasi guvern, la doar cateva zile distanta, anula aceasta ordonanta.

Astfel, pe 28 decembrie, o noua ordonanta de urgenta, data de acelasi guvern, ABROGA articolul respectiv. Totul a fost adoptat fara nicio consultare, in tacere absoluta.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 116 din 28 decembrie 2017, Guvernul Tudose a acordat inspectorilor ANAF posibilitatea de a fi rasplatiti cu bonusuri de pana la 15% din sumele incasate. Dar, a mai facut ceva: a modificat, asa in treacat, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Cum? A abrogat alineatul 4 al articolului 51. Ce spunea acesta? „Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special”.

Frumusetea e ca alineatul abrogat fusese introdus in lege cu doar doua saptamani in urma, prin Ordonanta de Urgenta nr. 103, adoptata de acelasi Guvern Tudose in sedinta din 14 decembrie 2017. Interdictia de a cumula o pensie de serviciu cu o pensie din sistemul public urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2018, scrie Digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1020 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029314 (s)