vineri, 29 martie, 2024

Veste proasta pentru detinatorii de autoturisme cu volan pe dreapta

Distribuie:

Publicat:

Masinile cu volantul pe partea dreapta, ca in Marea Britanie, tot mai dese pe soselele din Romania, ar putea sa dispara din tara noastra. Un proiect de lege inaintat de un fost ministru al Transporturilor prevede conditii foarte greu de indeplinit pentru soferii de astfel de masini.scrie stiripesurse.ro

„Peste 90% din accidentele in care masini cu volanul pe partea dreapta sunt implicate conducatorii auto ai acestor autovehicule sunt si vinovati de respectivele accidente”, a explicat Alexandru Nazare, initiatorul legii, potrivit Digi 24.
Fostul ministru al Transporturilor propune ca, indiferent de experienta, soferii care vor sa conduca masini cu volanul pe dreapta sa treaca mai intai pe la instructorul auto. Pentru cel putin 20 de ore, la volanul unui astfel de autoturism.
Proprietarii de masini cu volanul pe partea dreapta ar putea fi obligati si sa isi doteze masinile cu oglinzi periscopice. O investitie ce poate ajunge la 300 de lei.

Proiectul de lege mai contine si o conditie greu de indeplinit de cei care au masini cu volanul pe partea dreapta – acestia sa aiba permisul de conducere obtinut intr-o tara in care se circula pe partea stanga, de pilda Marea Britanie.
Daca nu sunt respectate aceste reguli, parlamentarii au prevazut si amenzi, usturatoare, pana la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de inmatriculare.

Aproximativ 10 mii de astfel de masini sunt inregistrate in Romania. Multi romani apeleaza la o astfel de solutie pentru ca masinile sunt mai ieftine. Proiectul de lege este deocamdata in dezbatere publica. Din februarie urmeaza sa fie discutat in Senat, iar decizional va fi votul deputatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img