News Flash:

Veste reflectorizante pentru carutasi

18 Decembrie 2013
2435 Vizualizari | 0 Comentarii
vesta reflectorizanta
Politistii vasluieni au plecat la targ. Nu sa faca vreun fel de cumparaturi, ci sa imparta carutasilor veste reflectorizante si cadatriop carutasilor, in conditiile in care multi dintre acestia sunt depistati in trafic cu atelajele nesemnalizate si nu de putine ori sunt victime ale unor accidente de circulatie.

In targul saptamanal organizat in comuna Pungesti, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au intalnit conducatori de vehicule cu tractiune animala. Acestora le-au fost distribuite 70 de veste reflectorizante, 40 catadioptri, precum si pliante cu informatii privind normele rutiere care trebuie cunoscute si respectate de cei care se deplaseaza cu vehicule cu tractiune animala. Pentru 43 de carutasii care nu purtau vesta reflectorizanta, nu aveau vehicule echipate si cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente au fost aplicate avertismente, in conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

In cadrul activitatii, politistii au explicat si normele rutiere pe care trebuie sa le respecte cei care conduc astfel de vehicule si cuantumul amenzilor aplicate in cazurile in care aceste categorii de participanti la trafic nu respecta regulile de circulatie. Carutasilor li s-a explicat ca, in cazul nerespectarii regulilor de circulatie, consecinta poate fi sanctionarea cu amenda sau, mai grav, implicarea in accidente rutiere. Politistii au atras atentia asupra necesitatii respectarii normelor rutiere ce impun obligatia de a nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, de a se asigura si de a semnaliza orice schimbare a directiei de mers si de a purta imbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante. La aceasta actiune au participat politisti din cadrul Serviciului Rutier si Sectiilor de Politie Rurala 1 si 2 Vaslui.

politistii vasluieni politie rurala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036267 (s)