vineri, 26 aprilie, 2024

Veste TRISTA pentru TINERII din Romania! Programul PRIMA CASA va fi ELIMINAT

Distribuie:

Publicat:

Alexandru Petrescu, fost ministru al IMM-urilor si director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-urilor (FNGCIMM), a explicat ca strategia Guvernului este de a elimina treptat programul Prima Casa, iar acest lucru se realizeaza printr-o scadere drastica a fondurilor de garantare.

Nu exista vreo intentie sa se mareasca valoarea maxima a creditului Prima casa. Anul acesta nu se va face o majorare de plafon pentru Prima casa. Anul trecut fondul a solicitat o majorare si a fost acordata o majorare, dar nu exista acel memorandum atunci.

Pe 29 noiembrie 2016 a fost semnat si adoptat de guvern un memorandum cu o strategie de decelerare a programului Prima casa pe perioada 2017-2020. In consecinta, anul trecut Fondul a avut un plafon de 2,9 miliarde lei, iar anul acesta de numai 2,5 mld. lei”, a declarat Petrescu, la ZF Live.

„Anul viitor vom avea 2 mld. lei plafon. Programul Prima casa, unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale post-decembriste, va decelera. Din punctul meu de vedere, programul si-a trecut de punctul maximal al eficientei lui. Daca ne uitam istoric, el a fost gandit sa relanseze procesul de creditare ipotecara intr-o perioada in care bancile erau extrem de rezervate de a mai acorda credite“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img