miercuri, 24 aprilie, 2024

VESTI BUNE PENTRU BARLADENI. SE IEFTINESTE GUNOIUL!

Distribuie:

Publicat:

Consilieri locali barladeni au fost de acord cu proiectul privind aprobarea tarifelor de colectare, transport si depozitare a deseurilor de la populatie ( case si blocuri) de la agentii economici de pe raza orasului. Necesitatea si oportunitatea initierii acestui proiect a fost determinata de schimbarile normative intervenite prin adoptarea OUG nr 48/30.06.2017 .                                

Concret, taxele prevazute privind Fondul pentru mediu se suspenda pana la 1 Ianuarie 2019. Asadar, persoanele fizice urmeaza sa plateasca 91,33 fata de 107,58 lei iar persoanele juridice vor plati 100,14 in loc de 113,94.    

De unde iese aceasta ieftinire? Banutii de la taxa de mediu coroborata cu reasezarea cantitatii transportata la depozitul Muchea-Braila , conform mediei la semestrul I 2017 contribuie la modificarea tarifelor aferente serviciului de salubrizare. Cheltuielile cu inchirierea utilajelor si depunerea in rampa au fost reevaluate in functie de cantitatea transportata, adica 1200 tone pe luna, ceea ce conduce in medie cu cresterea cheltuielilor aferente cu 2% la depozitare si 7% la inchiriere utilaje. Cheltuielile cu eliminarea finala au fost anulate conform ordonantei se arata in expunerea de motive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img