joi, 28 martie, 2024

Vesti bune pentru barladenii de pe strada Vasile Milea

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad,Dumitru Boros, informeaza ca, recent au demarat lucrari de reabilitare si reparatii si la canalizarea pluviala de pe strada G-ral Vasile Milea, o alta zona predispusa sistematic la inundatii. Ca si in cazul reabilitarii canalizarii din zona „Gura Leului”, fondurile necesare investitiei provin de la bugetul local iar lucrarile sunt executate de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Barlad, cu utialeje performante ale unei firme din Pitesti.

Proiectul de reabilitare si refacere a canalizarii de pe strada G-ral Vasile Milea, inclusiv a tronsonului Statia CFR – Confectii, a fost initiat de primarul Dumitru Boros ca urmare a studiilor din teren efectuate, care au aratat incapacitatea actualei canalizari de a mai prelua apele pluviale. Aceeasi problema a fost constatata si pe segmentul  „Gura Leului” – Statia CFR.

„Lucrari de acest fel, dar mai ales cu utilaje de ultima generatie, nu s-a efectuat niciodata pe tronsoanele pe care lucram acum, in special pe G-ral Vasile Milea, unde, spre deosebire de segmentul Gura Leului, se vor face interventii si reparatii pe o lungime de peste 1.500 metri liniari. Prima etapa a avut loc in primavara acestui an, iar acum este a doua. Actuala canalizare este in imposibilitatea de a mai prelua cantitatea de apa care se aduna din intreaga zona sud-estica a orasului, in special dinspre Cartierul „Mihai Eminescu”. Odata finalizata aceasta lucrare, speram sa rezolvam aceasta problema a zonei, care, intr-adevar, nu mai suporta amanare”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Lucrarea de reabilitare a canalizarii pluviale de pe strada G-ral Vasile Milea presupune decolmatarea, reabilitarea si refacerea canalelor colectoare, acolo unde se gasesc tronsoane prabusite, precum si decolmatarea Bazinului de retentie nr. 2. Valoarea investitiei este de circa 410.000, cu TVA, conform Deviziului General si documentatiei intocmite de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Barlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img