miercuri, 24 aprilie, 2024

Vesti bune pentru huseni! Cinematograful Dacia va fi reabilitat! FOTO

Distribuie:

Publicat:

CL Huși și-a dat avizul pentru întocmirea documentelor necesare în vederea promovării obiectivului de investiție “Reabilitare, modernizare și dotare Cinematograf Dacia” în subprogramul “Săli de cinema” al “Programului național de construcții de interes public sau social” care se va derula prin Compania Națională de Investiții.

“În vederea includerii obiectivului în subprogramul «Săli de cinema» din cadrul «Programului național de construcții de interes public sau social», ce se va derula prin Compania Națională de Investiții (CNI), prin adresa din 23.04.2018, CNI solicită Primăriei municipiului Huși studii și documentații, după cum urmează: studiu geotehnic, expertiză tehnică, audit energetic, studiu acustic, documentație tehnico-economică, documentații pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor. Valoarea totală necesară pentru întocmirea acestor documente este de 210.000 de lei. Sursa de finanțare o constituie veniturile proprii ale bugetului local”, se arată în expunerea de motive atașată la proiectul de hotărâre.

Cinema Dacia, astazi o ruina totala

Cinematograful Dacia din municipiul Husi este infiintat in 1983, acesta are doua sali de 300, respectiv 180 de persoane, ambele sunt in aceste momente intr-o stare avansata de degradare. Din sala mica au disparut scaunele, dar si parchetul de pe jos, iar acoperisul urmeaza sa se darame cat de curand.

Acest cinematograf "Dacia" din Husi a fost, intr-adevar, o realizare pentru anii 80. Doua sali moderne de proiectie, un hol elegant, cu posibilitati de utilizare pentru evenimente culturale locale, si nu numai.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img