joi, 28 martie, 2024

Vesti bune pentru romanii care vor sa-si ia locuinte: Ce se intampla cu Prima Casa si cu indicele ROBOR

Distribuie:

Publicat:

Veste buna pentru mii de romani care vor sa-si ia o locuinta. Prima casa ramane la fel, dupa ce oficialii au luat in calcul sa transforme programul intr-unul social. Si se mai pregateste ceva: autoritatile iau in calcul eliminarea ROBOR. Asta ar putea duce la recalcularea si modificarea milioanelor de contracte de credit

Sunt mii de romani care rasufla usurati. Au dat deja avans la case si se temeau ca vor pierde banii daca programul statului se modifica. Unul dintre ei e Stelian Popa.

”Am platit 5 la suta, adica 2500 de euro si riscam sa pierd acest avans. Am 34 de ani, o sa fac 35 in momentul in care e gata imobilul, iar venitul era de peste 3.000 de lei, astfel ca depaseam limita despre care vorbeau.”, a declarat Stelian. 

Ministrul de Finante anuntase in repetate randuri ca vrea sa faca din Prima Casa un program social de care sa beneficieze doar tinerii pana in 35 de ani si care castiga mai putin de 3.000 de lei lunar.

Deocamdata, programul e intr-un impas. Bancile inca nu au primit bani de stat pentru ca bugetul e blocat.

Din 2009, de cand a fost lansat programul, 260.000 de romani si-au luat un credit Prima Casa.

Si dobanzile creditelor in lei s-ar putea schimba. Guvernul ar putea renunta la taxarea bancilor pentru un ROBOR peste 2% si ar putea shimba modul in care se calculeaza acest indice. Anul trecut, bulgarii au renuntat la Sofibor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img