vineri, 19 aprilie, 2024

Vesti BUNE pentru toti BUGETARII! Anuntul facut cu putin timp in urma de Ministrul Muncii

Distribuie:

Publicat:

Toate salariile bugetarilor vor creste 25% de la 1 ianuarie 2018, a anuntat luni, la TVR1, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu.

“De la 1 ianuarie absolut toate salariile vor creste cu 25%, dupa care, ce este in plata in acel an si ce au in Legea salarizarii in casuta, pentru ca pe fiecare ocupatie este o casuta cu salariul la care trebuie sa ajunga in 2022, deci 2019, 2020, 2021 si 2022, se imparte cate o patrime in fiecare an“, a spus Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a afirmat ca in prezent intreg sistemul de salarizare din Romania necesita 63,5 de miliarde de lei, iar la aceasta suma se va adauga 32 de miliarde de lei pana in 2020, iar o crestere de 10 miliarde pe an este suportabila de la buget.
“Noi ne-am facut foarte bine niste calcule si iata ca prognozele pe care la avem dupa primele trei luni de guvernare sunt chiar mai optimiste decat noi am considerat ca se va intampla. De altfel, efectul pervers al cresterii salariilor este tocmai faptul ca se vor colecta mai multi bani la bugetul de stat si pot sa va spun ca pentru anul 2018 toate cresterile de pensii si de salarii, inclusiv cele adoptate pana in prezent, vor totaliza un efort bugetar de 16 miliarde de lei, 10 sunt pe salarii plus 6 pentru pensii, iar banii vor veni din urmatoarele surse: 3,5 miliarde contributiile aferente cresterii salariilor cu 10 miliarde de lei. De unde acesti bani? Pentru ca aveti 35% din 2018 partea de contributii. Deci din 10 miliarde pe care ii plateste statul, 3,5 miliarde lei se intorc inapoi la stat”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus ca la acestea se adauga 2,7 miliarde de lei efectul de runda a doua a celor 12,5 miliarde de lei intrati in economie, respectiv a salariilor fara contributii.

In momentul in care cresc salariile automat creste si consumul pentru ca ele nu cresc de o asemenea maniera incat dumneavoastra sa va duceti si sa va cumparati yacht-uri sau eu stiu ce masini de lux sau castele. Dumneavoastra veti introduceti acesti bani in consum, in haine, in mancare, iar toate aceste lucruri duc la efectul de runda a doua care inseamna iarasi taxe si impozite colectate catre stat“, a mai mentionat Lia Olguta Vasilescu printre surse.

De asemenea, acesta a mai spus ca o suma de 1,8 miliarde de lei va veni de la majorarea salariului minim pe economie, fapt care va genera contributii la bugetul de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img