sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vesti BUNE pentru toti studentii! Statul le da 3500 de EURO! Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Cercetarii si InovariiLucian Georgescu, a declarat, luni, la Galati, in deschiderea noului an scolar, ca aproximativ 270 de olimpici pot beneficia de burse de pana la 3.500 de euro pe an daca studiaza la universitatile din Romania, banii urmand sa ajunga la ei, cel mai probabil, in mai multe transe. Ministrul Lucian Georgescu a afirmat ca s-a aprobat finantarea privind acordarea de burse olimpicilor care devin studenti ai universitatilor romanesti si isi iau angajamentul ca vor ramane sa studieze in cadrul acestora pana la absolvire.

“Finantarea este aprobata, asteptam finalizarea inscrierilor la universitatile din Romania, ceea ce va fi in jur de 1 octombrie, pentru a vedea situatia exacta, sa stim cati dintre olimpici sunt cu contracte de studii in universitati. Bursa este de 3.500 de euro pe an pentru locul I la olimpiada internationala, de 3.000 la nationala si coboara, iar studentul trebuie sa fi obtinut cel putin odata aceasta pozitie, la o olimpiada nationala sau internationala(…) La ora actuala, bugetul e construit pentru absolut toti olimpicii care ar putea sa se inscrie anul acesta la universitati in Romania. Avem buget pentru toti, avem in jur de 250-270 de oameni care ar putea sa se inscrie, care stim noi ca indeplinesc conditiile”, a spus ministrul.

El a precizat ca banii vor ajunge la studentii beneficiari cel mai probabil in mai multe transe.
“Normal ii primesc in transe, nu am fixat inca; sa vedem si cati sunt si cum prefera. Eu cred ca se va merge pe transe care sa le asigure plusul de venituri necesar ca sa aiba un venit decent fara sa aiba nevoie de alte surse din exterior”, a afirmat ministrul.
Georgescu a mai spus ca masura este menita sa ii atraga pe cei mai buni elevi catre universitatile romanesti.

“Ca si angajament, ei trebuie sa ramana la studii pe toata perioada de studii in universitatea in care s-au inmatriculat, dupa absolvire nu mai au obligatii pentru ca depinde de jobul pe care si-l gasesc, ei pot gasi ceva in Romania sau in alte state, depine, restrictiile se opresc la momentul absolvirii. Se urmareste sa tinem intr-o masura cat mai mare olimpicii, care sunt in mod normal cei mai buni elevi sau cei mai buni absolventi ai nostri, pentru ca nu e vorba numai olimpicii din clasa a 12-a, ci si daca au avut in istoria carierei lor de liceu, intr-a 10-a sau a 11-a, aceasta calificare la olimpiada, beneficiaza de aceasta bursa, important este sa facem eforturi ca sa ii tinem”, a mai spus Lucian Georgescu.
El a mai explicat ca, pe langa acesti bani, studentii din universitatile care vor efectua activitati de cercetare vor beneficia si de alte finantari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img