vineri, 26 aprilie, 2024

Vesti importante pentru toti pensionarii! De ce noi modificari radicale vor avea parte

Distribuie:

Publicat:

Chiar dacă valoarea punctului de pensie nu va crește în acest an, noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 septembrie 2021 și vine cu noi modificări importante pentru milioane de pensionari.

1. Valoarea punctului de pensie este, în acest an, de 1.442 lei. La această valoare s-a ajuns în toamna lui 2020, după o majorare de 14% a punctului de pensie. Autorităţile au anunţat că, în acest an, nu va avea loc o nouă majorare a punctului de pensie, ci abia la 1 ianuarie 2022.

2. Din 1 septembrie trebuie să intre în vigoare o nouă lege a pensiilor (Legea nr. 127/2019) care va schimba radical sistemul de pensii din România. Redacția avocatnet.ro a scris, constant, despre noile reguli – materialele relevante pot fi găsite aici. Totuşi, rămâne de văzut dacă Executivul va amâna intrarea în vigoare a acestei legi sau nu.

3. Pensionarea pentru limită de vârstă: Pensionarea pentru limită de vârstă presupune faptul că persoanele interesate să se pensioneze au atins vârsta cerută pentru acest lucru. Vârsta minimă de pensionare este calculată în funcție de data nașterii.

Bărbaţii care împlinesc 65 ani în 2021 se pot pensiona pentru limita de vârsta şi dacă au îndeplinit condiţiile minime de cotizare (cel puțin 15 ani munciți legal vor putea să se pensioneze în cursul prezentului an, stagiul complet fiind stabilit la 35 de ani), în timp ce pentru femei perioadele propriu-zise diferă.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img