marți, 19 martie, 2024

Vesti importante pentru toti romanii care au investit in acest tip de productie. Se anunta cresteri uriase

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui raport al Institutului francez pentru sectorul suin (IFIP), producția românească de porcine va înregistra o creștere de 25% în următorii ani.

Conform acestuia, se așteaptă un declin accentuat în nordul Europei, acolo unde producția este concentrată, în timp ce în zona de sud, aceasta va continua să crească în următorii ani, notează EuroMeatNews.com.

Raportul IFIP mai estimează faptul că noua UE-27 post-Brexit va înregistra o scădere a producției de aproximativ 3% în 2025 față de 2020, echivalent cu 138 de milioane de porci sacrificați (22,5 milioane CWE). În cazul carcaselor mai grele, reducerea în tone va fi ceva mai mică. În 2025, stocul european va fi cu aproape 750.000 CWE mai mic decât în 2020.

În ceea ce privește țara noastră, reprezentanții Institutului francez pentru sectorul suin au specificat că, în ciuda prezenței pestei porcine africane în Europa de Est, în România apar investiții noi. Acestea se fac în unități mari de producție de către companii daneze, olandeze, germane și franceze.

De asemenea, raportul IFIP mai precizează că România are active pentru producția de porci: potențial de producție a cerealelor și forță de muncă disponibilă.

„După ani de declin, o creștere de 25% a producției românești până în 2025 pare fezabilă”, se concluzionează în raport. informează forbes.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img