sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vesti proaste pentru romani! Energia electrica se SCUMPESTE

Distribuie:

Publicat:

Piata pentru Ziua Urmatoare – PZU, o platforma a bursei de energie OPCOM – consemneaza, joi, cotatia de 570 lei/MWh pentru 4 august, un maxim care nu a mai fost atins dupa criza din ianuarie. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat ca una dintre solutii la acest puseu ar fi plafonarea preturilor.

Ca urmare a situatiei pe care Romania o inregistreaza pe bursa de energie electrica, unde preturile au atins un nivel ridicat fata de aceeasi perioada a anului trecut, Ministerul Energiei a dispus o serie de masuri, arata institutia intr-un comunicat transmis joi.

Piata pentru Ziua Urmatoare – PZU, o platforma a bursei de energie OPCOM – consemneaza, joi, cotatia de 570 lei/MWh pentru 4 august, un maxim care nu a mai fost atins dupa criza din ianuarie.

In acest context, ministrul Energiei Toma Petcu a avut o serie de intalniri si discutii cu conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Ca urmare a acestora, ANRE s-a angajat sa realizeze o analiza a situatiei si sa propuna eventuale metode de interventie in piata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img